Un projecte de Joan Arimany sobre el franquisme guanya el Premi Ajuntament de Manlleu

La rivalitat entre els elois i els clarets, l’eix de la investigació

Redacció Osona.com
15 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:35h

L’alcalde Àlex Garrido, flanquejat per Joan Arimany i Jordi Julià. Foto: Ajuntament de Manlleu


El projecte de Joan Arimany, Elois i Clarets: La recuperació dels sants patrons del gremi durant el franquisme a Manlleu, és el treball guanyador del 14è Premi Ajuntament de Manlleu. El veredicte es va fer públic el passat 12 de febrer, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Manlleu, i en el transcurs de l’acte, es va presentar el treball guanyador de l’edició passada, L’obra dramàtica de David Plana, de Jordi Julià Garriga.

El projecte d’Arimany té l’objectiu d’estudiar la rivalitat entre els elois, els treballadors del sector metal·lúrgic, i els clarets, els del tèxtil, i les conseqüències socials en un entorn franquista.

La dotació econòmica del premi és de 1.800 euros. En el moment de l’adjudicació es va lliurar un avançament del 30% de l’import, mentre que la resta es lliurarà un cop el treball estigui acabat, d’aquí a dos anys. El Premi Ajuntament de Manlleu es convoca de forma biennal amb l’afany de fomentar la recerca i la investigació relacionada amb Manlleu i la comarca d’Osona.

El perfil de Joan Arimany

Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) és llicenciat en Humanitats i diplomat en Educació Social; postgrau en gestió i animació de la cultura popular. S’ha dedicat a la investigació en l’àmbit de la religiositat popular recollint i difonent les manifestacions que se celebren actualment mitjançant la publicació d’articles. Ha elaborat diferents treballs de recerca etnològica vinculats a la temàtica, becats pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. És autor del llibre Devoció, festa i veïnat: capelletes de carrer i capelletes de visita domiciliària a Manlleu, entre d’altres.

De 1984 a 1989, va col·laborar en els mitjans de comunicació locals de Manlleu i entre 1999 i el 2001 va exercir la direcció de la revista El Ter. De 1991-1995 fou regidor de Cultura i Jovent de l’Ajuntament de Manlleu, i des de fa 14 anys treballa a la Biblioteca Municipal.
Arxivat a