L'hivern treu el nas i deixa entre 2 i 3 centímetres de neu en alguns punts d'Osona

La nevada d’aquesta matinada ha sorprès llocs com Tavèrnoles, l’Esquirol o Espinelves | Caiguda generalitzada dels termòmetres

Jugant amb la neu al salt de la Minyona, de matinada
Jugant amb la neu al salt de la Minyona, de matinada | Pep de la Mora
Redacció Osona.com
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:27h

Sembla que l’hivern de veritat vol començar a treure el nas. Ens trobem enmig d’una pertorbació que va en direcció est, però que ha deixat fins ben entrada la matinada d'aquest diumenge algun ruixat i tempestes en diferents punts del país, acompanyada d’una baixada de temperatura d’entre 4 i 12 graus. També ha nevat en alguns llocs.

Així ha succeït en algunes zones d’Osona, el Moianès, el Vallès Oriental i la Selva, on han caigut quatre volves de neu entre les 12 de la nit i les 8 del matí d'aquest dilluns. A Osona, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, han caigut entre 2 i 3 centímetres a llocs alts com Espinelves, Viladrau, El Brull i l’Esquirol, però també a llocs més planers, com Tavèrnoles. També ha nevat, tot i que amb molt poca intensitat, a Vic i Taradell, però no ha enganxat perquè el terra estava molt moll a causa de la pluja que havia caigut abans.

Les temperatures a Osona també han baixat i les mínimes s’han situat entre els -1ºC de Montesquiu i els 1-2 graus positius a la plana de Vic, el Lluçanès i el Bisaura, entre d’altres.
  
 
Arxivat a