La UVic-UCC s'adhereix a un consorci transfronterer per dinamitzar l'economia

La universitat vigatà és el representat català de 3DKNOW, que abasta Catalunya, País Basc i França

Redacció Osona.com
14 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 18:21h
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’ha adherit al consorci transfronterer 3DKNOW amb l’objectiu de fomentar la transferència de coneixement, la innovació i l’ocupabilitat entre les institucions acadèmiques, les empreses i l’alumnat a Catalunya, el País Basc i el sud de França. La UVic-UCC és l’única representant de les universitats catalanes al projecte, que pretén establir un marc de cooperació per dinamitzar l’economia de la regió transfronterera que configuren aquests tres territoris.

La societat pública Bidasoa Activa, dedicada a la promoció de l’economia del País Basc, i el centre d’investigació MIK de la Universitat de Mondragón són les dues institucions basques del consorci, que també compta amb la Universitat de Pau i l’Escola Superior de Tecnologies Industrials Avançades de la Universitat de Bidart com a representants dels centres d’educació superior francesos. Tots ells, al costat de la UVic-UCC, volen construir un nou model de competitivitat basat en petites i mitjanes empreses que apostin per la investigació, la innovació i la internacionalització com a motor de creixement.

La universitat catalana aportarà al projecte el bagatge que ha recollit en aquest camp a través d’algunes de les iniciatives que ha impulsat en els darrers anys, com ara els programes de Doctorat Industrial, d’atracció de talent internacional esponsoritzats per empreses, d’emprenedoria de base científica per centres de recerca, les pràctiques obligatòries, les beques de formació dual, els crèdits RAC o la posada en marxa de Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement d’Osona. D’aquesta manera, la UVic-UCC traslladarà a la resta d’institucions del consorci la seva experiència a l’hora de configurar una xarxa que interconnecta universitats, empreses i estudiants.