Cap de setmana primaveral a l'espera que torni l'hivern de veritat

El pas de diversos fronts deixarà plugims fins al diumenge | A partir de diumenge al vespre caiguda notable dels termòmetres

Nació Digital
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:00h

Mapa d'acumulació de neu al Pirineu els propers cinc dies. Foto: MeteoPirineus Catalans


Continua la variabilitat meteorològica. Aquest cap de setmana, especialment el dissabte, tindrà un temps quasi primaveral mentre que a partir de diumenge al vespre s'espera una caiguda notable de temperatures que portarà un ambient plenament hivernal.

Abans, diversos fronts mantindran la inestabilitat amb plugims a bona part del país però molt irregulars. Tanmateix, al llarg de dissabte, especialment a la costa, el sol guanyarà terreny i allà on llueixi els termòmetres s'enfilaran fins als 20 ºC. Diumenge els termòmetres recularan entre 2 i 4 graus mentre que entre dilluns i dimarts continuaran baixant deixant glaçades a bona part del país. No serà cap fredorada extraordinària però, si més no, tornarà l'hivern de veritat.

Nevades abundants al Pirineu

Els fronts de divendres i dissabte ja deixaran neu al Pirineu però amb una cota força alta. Aquest matí, per exemple, les precipitacions han obligat a circular amb cadenes durant unes hores pel Port de la Bonaigua. El diumenge arriba el canvi amb l'entrada de la massa humida polar. Durant la matinada i per la tarda pot ploure i nevar a tot el Pirineu, amb una cota de neu que aniria baixant cap als 1.400 metres primer, i després fins als 1.000 metres. Amb la fosca, la nevada s'anirà intensificant i estenent a tot el Pirineu amb una cota que podria baixar força.
 

Consulta les incidències viàries