Els Premis Innovacat, ja consolidats, obren la convocatòria de la 6a edició

La iniciativa està liderada per sis grans empreses de la comarca i l’Ajuntament de Manlleu | Els guardons premien la innovació i el creixement empresarial d’Osona

Roda de premsa, amb representants de Girbau, La Farga, Seidor, Casa Tarradellas, Bon Preu, Technograf i l'Aj. de Manlleu
Roda de premsa, amb representants de Girbau, La Farga, Seidor, Casa Tarradellas, Bon Preu, Technograf i l'Aj. de Manlleu | A. Alemany
Redacció Osona.com
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:56h

L’empresa Seidor de Vic ha acollit aquest dimecres la presentació de la sisena edició dels Premis Innovacat, que enguany té el lema “Ja ho tinc!”, en relació a l’expressió que s’utilitza quan es troba una idea. Aquests guardons són una iniciativa pública i privada consolidada, que premia la innovació i el creixement de les empreses de la comarca d’Osona.

El premi està organitzat per sis de les grans empreses de la comarca: Bon Preu, Girbau, La Farga Group i Casa Tarradellas, i també Seidor i Technotraf, que s’hi van adherir en la passada edició. Totes ells representen sectors ben diferents però que aposten per fomentar el dinamisme empresarial a la comarca. L’organització la completa l’Ajuntament de Manlleu.

A la roda de premsa, hi han assistit representants de totes aquestes empreses i del consistori manlleuenc: Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu; Manel Prat, cap del departament de Màrqueting i Comunicació de Bonpreu; Miquelina Saborit, cap de comunicació de Casa Tarradellas; Pere Girbau, director general de Girbau; Ade Fisas, directora de la Fundació La Farga; Mateu Homs, conseller delegat de Technotraf; i Eduard Farga, director general adjunt de Seidor.

Els objectius i el format dels Premis Innovacat, amb càracter biennal, es van crear el 2015 i es mantenen sense gaires canvis al llarg dels anys. Innovacat neix amb la vocació de fomentar la innovació i l’activitat de valor afegit al territori, i en aquesta línia es continua treballant. En aquest marc, se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Avança. Premi a l’empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

- Premi Empresa Jove. Premi a l’empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

Es manté el premi addicional per a les empreses guanyadores de cada categoria, que es va iniciar fa dues edicions. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

A més, hi ha cinc premis extraordinaris consistents en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial. Consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert, de manera personalitzada.

La convocatòria dels premis s’ha obert aquest dimecres, 10 de febrer. El període de presentació de projectes es tancarà el 29 d’abril i els participants presentaran les seves propostes el 2 de juny, públicament i en tres minuts.

Un granet de sorra

En la presentació de les bases dels premis, Eudald Sellarès ha destacat la vocació supramunicipal del guardó i la fórmula público-privada. “Innovacat són uns premis consolidats. Lluny d’esgotar-se, creixen”, ha declarat el regidor manlleuenc.

Per la seva banda, Pere Girbau s'ha mostrat satisfet de posar “un granet de sorra” a la promoció del teixit empresarial d’Osona. Catalunya, segons el director general de Girbau, no és un país de grans recursos naturals, però té un gran capital humà. “Els Premis Innovacat promocionen aquest talent, la qual cosa suposa dotar les empreses d’un valor afegit”, ha apuntat.
 

Bases dels Premis Innovacat 2016

Aneu al web dels Premis Innovacat


Galeries de fotos dels premis Innovacat:
- Edició 2014 (Adrià Costa)
- Edició 2012 (Adrià Costa)
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
- Edició 2006 (Osona.com)
Arxivat a