Les 13 empreses de la Catalunya Central que han participat al Pla Embarca creen 41 llocs de treball

El 70% de les start-ups augmenten el seu volum de negoci en un any | En total, facturen 5,8 milions d’euros

Redacció Osona.com
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:41h

Els tions de Rupit Viu! Foto: Rupit Viu!


El 70% de les start-ups que han participat a Vic a l’edició 2015 del Pla Embarca, impulsat conjuntament per Catalunya Emprèn i ACCIÓ, han augmentat el seu volum de negoci en un any. Les 13 empreses de la Catalunya Central que han passat pel programa han facturat 5,8 milions d’euros conjuntament, un 30% més que l’any anterior. Aquestes start-ups han creat, a més, 41 nous llocs de treball.

Són dades de balanç de la segona edició del Pla Embarca, una iniciativa que s’emmarca en el programa Start-Up Catalonia i que té com a objectiu principal accelerar les vendes de les empreses que hi participen. El programa té vuit mesos de durada i s’adreça a start-ups en fase inicial que tenen un producte o servei innovador i un pla de creixement ambiciós.

Les companyies que han participat al Pla Embarca a l’acceleradora de Vic han estat Netbill, Rupit Viu, Bages Terra de Vins, At Systems, Ausatel, Cubus Games, Enerbio, Fourlek Sport, Klug Compressors, La Seva Web, Raprocess, Vitam i Woodys Barcelona. Entre aquestes, n’hi ha algunes de la comarca d’Osona, com Rupit Viu, dedicada a serveis turístics; Ausatel de Tona, que ofereix serveis informàtics; o Woodys Barcelona de Vic, que fabrica olleres de fusta.

En el cas de Woodys, participar al programa els ha permès organitzar l’estratègia de màrqueting i vendes amb una visió internacional. L’empresa és present a 34 països i ha aconseguit un fort posicionament de marca.

El Pla Embarca es va posar en marxa el 2013. Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “214 start-ups de tota Catalunya ja han passat per aquest programa, que busca impulsar projectes d’emprenedoria en fase inicial. Ajudem a validar els models de negoci perquè tinguin èxit al mercat, i donem suport a empreses de sectors molt diversos, des de la biotecnologia fins a Internet of Things, passant pel turisme, el tèxtil i les TIC”.

Les empreses segueixen una estratègia de creixement a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida. Compten amb l’assessorament d’una xarxa de mentors i experts, així com sessions de networking per facilitar els contactes professionals amb l’ecosistema emprenedor.

Tercera edició

La convocatòria per a la tercera edició del Pla Embarca, oberta fins al 29 de febrer, està adreçada a 90 companyies de tota Catalunya. Les start-ups que siguin seleccionades iniciaran el programa el pròxim mes d’abril a les diferents acceleradores del territori.
Arxivat a