Els culers atropellats a València el 2014 confien que s'utilitzi el vídeo en el judici

El programa "8aldia" emet per primera vegada imatges de l'accident | Una família de vigatans va ser envestida per uns aficionats madridistes | El jutge va arxivar el cas i ara s’ha tornat a obrir

Pere Pratdesaba
11 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:28h
L'atropellament a la final de la Copa del Rei
L'atropellament a la final de la Copa del Rei | 8aldia

El cas d’una família de Vic, aficionats barcelonistes, que el 16 d’abril del 2014 van ser atropellats deliberadament a València per un cotxe, ha reaparegut aquest dimecres. El programa 8aldia ha publicat un vídeo on es poden veure les imatges de l'atropellament per primera vegada. El vídeo ha estat cedit al mitjà de comunicació pels advocats de les víctimes, que esperen així que les imatges es tinguin en compte en el judici que s’està portant a terme. Els fets van passar just abans de començar la final de la Copa del Rei, que van disputar el Barça i el Reial Madrid.

Després de l’accident, el conductor del vehicle, aficionat del Reial Madrid, va donar gas i els agressors van desaparèixer sense deixar rastre. Tres vigatans van resultar ferits lleus i van poder ser atesos al mateix carrer pels serveis mèdics d’emergència, sense que calgués la seva hospitalització. La més malparada va ser la mare, Anna Casacuberta, amb un fort cop a la zona lumbar. El pare, Miquel Farré, va patir un fort cop al cap, i un dels nens, de nou anys, petites rascades en diversos llocs del cos. La família és molt coneguda a Vic, ja que regenta el Nou Bar de la plaça Major, l’antic Cafè Nou.

Les víctimes s’havien desplaçat a València per assistir al partit de futbol. Anaven vuit, sis membres de la família i dos amics. Cap d’ells va poder assistir al matx.

El jutge va arxivar el cas el passat 2015. La interlocutòria al·legava que el cas, per via penal, només es podria plantejar com un delicte de lesions. Com que les ferides van ser molt lleus, i no greus, com estableix la llei en aquests supòsits, la jutgessa va desestimar la denúncia.

Imatges d'una càmera de seguretat

El cas s’ha reobert fa uns quatre mesos, segons ha explicat aquest matí Miquel Farré a Osona.com. En el primer judici, que es va arxivar, no es va tenir en compte aquest vídeo que s’ha fet públic ara, tot i que estava disponible (són imatges gravades des d’una càmera de seguretat). “Tampoc es van fer servir les fotos que va fer un veí des d'un balcó, que es van fer arribar a la policia i, misteriosament, van desaparèixer”, lamenta Farré.

Les víctimes esperen que ara, en aquest nou judici, es tinguin en compte les imatges. “Ara que el vídeo ha sortit als mitjans no podran dir que desconeixen la seva existència”, argumenta Farré.
 

Miquel Farré, una de les víctimes, treballant al Nou Bar de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a