Un total de 468 joves utilitzen el Bus Nit al Carnaval de Torelló

El servei ha mobilitzat 14 autobusos

Redacció Osona.com
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:24h

Una de les espectaculars carrosses de la rua. Foto: Martí Albesa


El Bus Nit del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló va tornar a oferir el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona, la matinada de diumenge del Carnaval de Torelló. En nombres absoluts, aquest any s’han desplaçat 468 joves, la qual cosa ha suposat la mobilització d’una flota de 14 autobusos que, pel cap baix, han permès treure de la carretera uns 250 vehicles privats, segons l’organització.

El Bus Nit és un programa mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona, que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis de la comarca que, per motius d’oci, es desplacen a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col·lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera.

El passat diumenge, a les 4 de la matinada, el Bus Nit va realitzar el trajecte de tornada de Torelló a diversos municipis d'Osona. En total, es va facilitar el transport a joves de 32 municipis: Alpens, Balenyà, Borgonyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, l’Esquirol, Manlleu, Montesquiu, Muntanyola, Olost, Oristà, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Puigoriol, Santa Creu de Jutglar, Sora, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Vic, Vidrà i Viladrau.

D’altra banda, també van utilitzar el servei jovent procedent d’altres indrets com ara Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Sasserra, Aiguafreda, Palafolls, Santa Maria d’Oló, Santa Maria de Merlès, Sant Pere Pescador, Oix... els quals són residents a Osona de cap de setmana o bé s’han allotjat en cases d’amics de la comarca.

L’edat d’utilització del Bus Nit se situa entre els 18 i els 24 anys en un 63% dels casos, població major d’edat que, en la seva majoria, pot comptar amb vehicle propi per desplaçar-se però opta per fer-ho en bus, un mitjà més còmode i segur. Un altre 32% són joves menors d’edat, de 16 i 17 anys, de manera que es lliura a les famílies d’anar-los a recollir a Torelló un cop acabada la festa. El 5% restant són d’altres edats entre 25 i 37 anys. Pel que fa a la distribució per sexe, un 55,12% són nois i el 44,88%. noies.
 

Els Embaukat's recuperen el tro del multitudinari Carnaval de Torelló

Fotos de la Gran Rua del Carnaval de Torelló (M. Albesa)

Les senyoretes i els homenots mostren el seus atributs al Carnaval de Torelló

Fotos de les Senyoretes i Homenots del Carnaval de Torelló (Adrià Costa)

Un multitudinari Pullassu obre la disbauxa al Carnaval de Torelló

Fotos de la festa del Pullassu del Carnaval de Torelló (José M. Gutiérrez)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

Arxivat a