Cavalls i carros desfilen avui pel centre de Vic

El passant dels Tonis d’enguany estarà encapçalat pels pilots de motos Marc i Arnau Solà

Redacció Osona.com
10 de febrer del 2016
Actualitzat el 14 de febrer a les 9:49h
El passant de Vic
El passant de Vic | J.M. Gutiérrez

Passant dels Tonis a Vic, l'any passat. Foto: José M. Gutiérrez


Els carrers de Vic es vestiran de gala aquest cap de setmana, dies 13 i 14 de febrer, per acollir el tradicional passant de la Festa dels Tonis, a part d’un munt d’activitats paral·leles.

El programa arrencarà el dissabte amb la celebració d’un Mercat de Vi i Formatge que s’ubicarà durant tot el dia al carrer Manlleu i al carrer Pla de Balenyà. Hi haurà vins de diferents denominacions d’origen catalanes i formatges de llet de vaca, de cabra, d’ovella i de búfala.

Durant la tarda del dissabte, el Mercat de Vi i Formatge coincidirà amb diverses propostes que tindran lloc a la plaça Major. Així, al centre neuràlgic de la ciutat es farà el ja tradicional Mercat dels Tonis, amb parades no alimentàries de tot tipus, i a més hi haurà l’hípic Maver amb els seus ponis, amb els quals la mainada podrà fer-hi passejades. Cal destacar també l’exhibició d’agility que tindrà lloc a dos quarts de 5, puntuable per al Campionat del Club del Gos d’Atura Català. L’agility és una modalitat esportiva en què els gossos i els seus amos competeixen junts superant els diferents obstacles d’un circuit, a contrarellotge.

El plat fort de la festa serà però, com cada any, el passant de cavalls i carros, diumenge al matí. El recorregut sortirà des de l’aparcament del Sucre, després d’esmorzar, amb el pilots de motos Marc Solà i Arnau Solà com a abanderats de la festa, encapçalant la comitiva. El carro que portarà la figura de Sant Antoni, patró dels animals, també tindrà un lloc privilegiat en el passant. Tots plegats desfilaran pel nucli urbà de Vic: aniran fins a l’Església del Carme on es farà la benedicció dels animals i després seguiran fins al carrer Verdaguer. El lliurament d’obsequis als participants es farà davant la pastisseria Masramon.

Com ja es va fer l’any passat, InstaOsona i l’Agrupació de Tonis de Vic tornen a organitzar un concurs d’Instagram per la Festa dels Tonis de Vic. L’autor de la foto guanyadora obtindrà dos menús degustació al restaurant Major 3, de Vic.
 

Programa d’actes i recorregut del passant

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Vic

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Arxivat a