QRM Institute presenta el seu sistema de fabricació de resposta ràpida

La companyia osonenca explica les avantatges del QRM a representants de 40 empreses industrials catalanes

Redacció Osona.com
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:26h

Presentació de QRM Institute al Parc Tecnològic del Vallès. Foto: Divik


Representants de 40 empreses industrials de Catalunya van assistir el 19 de gener al primer acte de presentació del Quick Response Manufacturing, QRM (fabricació de resposta ràpida). L’acte, va anar a càrrec de l’empresa osonenca QRM Institute que, dirigida per l’osonenc Sergi Mussons i ubicada a Vic, és l’únic centre oficial de la metodologia QRM a tot l'Estat espanyol.

El QRM és una estratègia per reduir els temps d’entrega dels productes de l’empresa, o sigui, per agilitzar la resposta als mercats. Abasta la totalitat dels processos de fabricació i té un enfocament global per aconseguir una fabricació i un servei flexibles i ràpids.

Durant la presentació, al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) de Cerdanyola del Vallès, el director de QRM Institute va explicar que “la fabricació de resposta ràpida és una metodologia per a l’optimització de les operacions que es focalitza en reduir de forma permanent els lead times de tota l’organització. Així, s’assegura de forma regular una capacitat de resposta immediata a la demanda externa (o fins hi tot interna) sense estoc i exclusivament en base a la flexibilitat”.

La jornada va comptar amb una conferència a càrrec de l’adjunta a la direcció de PTV, Montserrat Vilamitjana, que va destacar la importància de les estratègies com el QRM per millorar la qualitat i ser suficientment àgils davant d’un mercat canviant.

Per la seva banda, Xavier Masó, consultor especialitzat en sistemes àgils de QRM Institute, va presentar un informe sobre l’estratègia operativa de la industria manufacturera a Catalunya. Masó va destacar que “un terç de les empreses industrials catalanes es beneficiaren de l’adopció d’estratègies àgils en les seves operacions” i va afegir que aquesta proporció s’eleva a dues terceres parts en sectors com el metal·lúrgic, la fabricació de béns d’equip, les indústries del paper o del plàstic, la fabricació d’equips electrònics, la industria de la fusta i la fabricació de mobles.

L’acte va continuar amb la intervenció d’Irene Serrabassa, sòcia fundadora de QRM Institue, que va explicar la importància de la gestió dels recursos humans en entorns QRM. Serrabassa va destacar que “els equips milloren el seu rendiment en base a l’autogestió, responsabilitat, lideratge i autonomia” i va assenyalar que “aconseguir la implicació i la polivalència de les cèl·lules QRM exigeix un treball de disseny i de posada en marxa que les àrees de Recursos Humans han de saber gestionar”.

La jornada va acabar amb la intervenció de Judit Coll, directora de CEQUIP, el clúster de fabricants de béns d’equip. Coll va destacar la contribució positiva que tenen les estratègies àgils i de resposta ràpida per millorar el sector industrial i l’increment de la competitivitat de les empreses.  

Sobre QRM Institute

QRM Institute, ubicada a Vic, té més de 20 anys d’experiència en consultoria i implantació de sistemes de management en el sector industrial. Avalats per l’experiència d’implantació de sistemes com el Lean Management amb resultats positius en diferents sectors amb demanda regular, és actualment el centre oficial per la difusió de la metodologia QRM a l’Estat espanyol, Formen part del QPN Europe, la xarxa europea de centres QRM.
Arxivat a