El Fòrum de Debats s'endinsa avui en la guerrilla del maquis

Col·loqui amb Ricard de Vargas-Golarons i projecció d'un documental

Portada del llibre «Quico Sabaté i la guerrilla anarquista (1939-1960)»
Portada del llibre «Quico Sabaté i la guerrilla anarquista (1939-1960)»
Redacció Osona.com
09 de febrer del 2016
Actualitzat el 12 de febrer a les 19:18h
El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 12 de febrer, un acte amb el títol de "Quico Sabaté i la guerrilla anarquista (1939-1960)" en el qual Ricard de Vargas-Golarons, historiador i coautor del llibre del mateix títol, farà una introducció del tema, es projectarà el documental El Maquis a Catalunya, amb la intervenció del seu director, Jaume Serra, i el cantautor Jaume Arnella interpretarà cançons relacionades amb el tema. L'acte, excepcionalment, començarà a les 7:30 del vespre, tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic i, com sempre, anirà seguit de col·loqui.

L'acte, que s'inscriu en els que es fan arreu de Catalunya amb motiu del centenari del naixement del guerriller Quico Sabaté, comptarà amb la intervenció de Ricard de Vargas-Golarons, historiador, exmembre del MIL i de l'OLLA, periodista, guionista del documental que es projectarà i coordinador i coautor del llibre Quico Sabaté i la guerrilla anarquista (1939-1960). Ricard de Vargas-Golarons, en els últims anys, ha destacat per la seva tasca de reivindicació del moviment llibertari i de la figura de Salvador Puig Antich i la resistència dels darrers anys del franquisme i, també, per l'estudi i popularització dels guerrillers, maquis, que després del final de la Guerra Civil, seguiren la lluita contra el règim franquista al preu de la pròpia vida en la major part dels casos. Per això ha estat el coautor i coordinador del llibre Quico Sabaté i la guerrilla anarquista (2015) amb motiu del centenari del naixement d'aquest destacat resistent llibertari, nascut el 1915 i assassinat el 1960. També és autor d'obres com Anarquisme i Alliberament nacional (1987), Antologia poètica popular a la memòria de Salvador Puig Antich (1996), El 1000 y la OLLA. Agitación armada, formación teórica y movimiento obrero en la España salvaj (2014), entre altres. Va ser guionista de la sèrie El Maquis a Catalunya i ha publicat centenars d'articles sobre aquestes qüestions.

Es projectarà el capitol dedicat a Quico Sabaté de la sèrie El Maquis a Catalunya que es va emetre per TVE2 el 1989 i es comptarà amb la intervenció del seu director, Jaume Serra, dramaturg prestigiós, novel·lista i gran coneixedor del tema. Finalment, també hi serà present Jaume Arnella, un dels folkloristes i cantautors de més llarga i fecunda trajectòria de les darreres dècades, amb una àmplia discografia, més de 25 àlbums i 229 cançons, que interpretarà en directe diverses cançons relacionades amb el tema de l'acte.
Arxivat a