Tavèrnoles organitza visites guiades a l'església

El municipi mostra el temple de Sant Esteve, de gran valor romànic

Redacció Osona.com
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:35h

L'església de Tavèrnoles. Foto: Difucor

L’Ajuntament de Tavèrnoles, a través de l’Oficina de Turisme, organitza unes visites guiades a l’església de Sant Esteve i al poble per mostrar i difondre el coneixement d’un dels exemples d’art romànic de gran valor i alhora poc coneguts de la comarca d’Osona.

L’església de Sant Esteve de Tavèrnoles és un magnífic exemplar de l'arquitectura llombarda, erigit cap al 1083 i modificat el 1728 amb una nova façana. En destaca el bonic campanar i la decoració externa de l’absis, i a l’interior, les pintures de l’altar i les talles de Sant Esteve i Sant Isidre.

Durant la visita no només es mostrarà l’església sinó que se situarà el poble de Tavèrnoles dins l’entorn de l’espai natural Guilleries-Savassona i la seva història. També es posarà en context l’església a partir d’altres exemples d’art romànic de la zona.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Oficina de Turisme de Tavèrnoles, es pretén promocionar un dels atractius culturals i de gran valor del municipi. Les visites s’inicien el proper dissabte, 13 de febrer, i es realitzaran cada segon dissabte de mes a les 12 del migdia amb reserva prèvia al mail turismetavernoles@tavernoles.cat o al telèfon 938122036.