Caos al ball de Carnaval de Torelló: «Vaig patir molta por»

Osona.com parla amb Bet Basco, que va viure de primera mà les allaus de gent per entrar al pavelló i la misteriosa tirada de gasos lacrimògens

Bet Basco, el dissabte passat al Carnaval de Torelló
Bet Basco, el dissabte passat al Carnaval de Torelló | J.M. Espaulella
Redacció Osona.com
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:21h

Bet Basco, a l'esquerra, el dia de Carnaval. Foto: Josep M Espaulella


El ball del Carnaval de Torelló, que es va celebrar dissabte passat al pavelló, va acabar amb polèmica. Hi van haver aldarulls de gent que volia entrar (alguns amb l’entrada pagada) i la seguretat de l’esdeveniment va optar, d’acord amb els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament, per parar durant una estona la festa i tancar les portes del recinte. També es van fer servir gasos lacrimògens, tot i que no s’ha aclarit qui ho va fer.

Van ser uns vint minuts d’angoixa, amb gent que va caure per terra, a sobre les tanques, trepitjades i fins i tot algun atac d’ansietat, segons expliquen alguns dels testimonis. Ho relata Bet Basco, veïna de Torelló de 30 anys, que ho va viure de primera mà... i en primera línia.

- Què va passar?

- Nosaltres vam arribar als volts de les dues de la nit, i ens vam trobar amb les tanques posades i que no ens deixaven passar.  

- Per què?

- Vam demanar-ho als agents de seguretat i ens van donar dues versions. La primera, no me la vaig creure, ens van dir que hi havia hagut baralles a dins del pavelló. La segona, que hi havia més gent del compte. Això ja era més creïble, tot i que també ens va sorprendre, ja que nosaltres havíem comprat les entrades anticipades i l’aforament era limitat.

- Tots els que estàveu a la cua teníeu les entrades comprades? L’organització i l’Ajuntament diuen que els aldarulls els van generar gent que volia entrar sense entrada.

- Els que vam arribar primer érem tots carrossaires i portàvem les entrades a la mà. La gent que va anar arribant, ja no ho sé.

- I llavors, què va passar?

- Va anar arribant gent, que anava empenyent i empenyent, i em vaig espantar molt. Vaig patir molta por. Cada cop estàvem més “apretats” a les tanques. Els agents de seguretat s’ho anaven mirant, i els Mossos, que eren els únics que ho haguessin pogut solucionar, no van intervenir.

- I com es va acabar?

Finalment, després de molts precs, van obrir les tanques i es van generar dues allaus de gent cap a les entrades. Hi van haver caigudes, més empentes... jo em vaig donar un cop amb un cantó i em vaig fer molt mal. A nosaltres ens van deixar entrar per un accés que estava obert.

- Us van demanar l’entrada?

- No, allà tothom va entrar sense mostrar l’entrada, amb empentes, tots cap a dins.

- I a dins van continuar els problemes...

- Un cop a dins, vam trobar que estava tot parat, sense música, els llums oberts i, de sobte, van tirar un gas. La gent va començar a estossegar, molts amb els ulls plorosos... molts van haver de sortir a fora.

- Sabeu qui va tirar el gas?

- No.
 

Els Embaukat's recuperen el tro del multitudinari Carnaval de Torelló

Fotos de la Gran Rua del Carnaval de Torelló (M. Albesa)

Les senyoretes i els homenots mostren el seus atributs al Carnaval de Torelló

Fotos de les Senyoretes i Homenots del Carnaval de Torelló (Adrià Costa)

Un multitudinari Pullassu obre la disbauxa al Carnaval de Torelló

Fotos de la festa del Pullassu del Carnaval de Torelló (José M. Gutiérrez)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona
 

Una imatge de la festa. Foto: Aina Solés

Arxivat a