FOTOS Perafita celebra la Fira de la Candelera

Els cavalls i els rucs, grans protagonistes d'un extens programa d'activitats | Els plugims de diumenge al matí aigualeixen un xic el tradicional passant

El passant de la Candelera de Perafita, aquest diumenge
El passant de la Candelera de Perafita, aquest diumenge | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
08 de febrer del 2016
Actualitzat el 09 de febrer a les 7:03h

Festa de La Candelera de Perafita. Foto: Josep M. Costa


Perafita va celebrar aquest cap de setmana les seves Festes i Fires de la Candelera i la Festa del Cavall del Lluçanès, que apleguen gent de tota la comarca i també d’altres llocs de Catalunya. L’edició d’enguany va comptar amb diversos actes culturals que van completar la festa. Les quatre gotes que van caure diumenge el matí van aigualir una mica la festa, tot i que hi va haver una bona presència de visitants.

Les activitats es van iniciar divendres, 5 de febrer, quan el grup de teatre Tona'78 Talia va animar la festa amb la representació de Freda, gairebé glaçada. L’obra es va poder veure a les 10 del vespre al pavelló municipal.

 

Festa de La Candelera de Perafita. Foto: Josep M. Costa

Pel que fa al dissabte, hi va haver el concert i el ball de la Candelera, enguany a càrrec de l'orquestra Ray-ban, un espectacle de màgia i el tradicional sopar popular, entre d'altres propostes. De bon matí, es va fer la concentració i ruta amb cavalls del Lluçanès.

El diumenge, es va poder visitar la fira de productes agroalimentaris del Lluçanès. Després de l'esmorzar dels traginers, a dos quarts de 12, el tradicional passant-cercavila va recórrer els carrers del poble, amb cavalls i només una quinzena de carruatges, a causa de la pluja. A la tarda es van fer les curses de cavalls i de rucs. El programa es va completar amb sardanes.
 

Programa d'actes

Recull de galeries de fotos de la festa de la Candelera de Perafita

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

 

Festa de La Candelera de Perafita. Foto: Josep M. Costa