El ball del Carnaval de Torelló finalitza amb aldarulls i gasos lacrimògens

L’organització, juntament amb Mossos i Ajuntament, davant l’allau de gent que volia entrar al recinte, va optar per parar la festa i tancar portes | Les xarxes socials bullen amb les queixes

Redacció Osona.com
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:49h
Vídeo de la festa a la carpa exterior del pavelló
Vídeo de la festa a la carpa exterior del pavelló
Vídeo de la festa en una de les carpes exteriors del pavelló

El ball del Carnaval de Torelló, que es va celebrar dissabte passat al pavelló, va acabar amb polèmica. Es van provocar aldarulls de gent que volia entrar (alguns amb l’entrada pagada) i la seguretat de l’esdeveniment va optar, d’acord amb els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament, per parar durant una estona la festa i tancar les portes del recinte. També es van fer servir gasos lacrimògens, tot i que no s’ha aclarit qui ho va fer.

Les queixes contra l’organització, Sweet Dreams, una empresa d’Olot que va guanyar el concurs, han estat unànimes i molt dures a les xarxes socials. Aquest any era el primer que el ball l’organitzava una empresa privada, fins ara sempre ho havia fet el PIOC, la mateixa organització de la rua del Carnaval.

Els aldarulls es van iniciar entre les dues i les tres de la matinada, quan a fora del recinte es va generar una allau de gent que volia entrar i a qui l’organització va negar el pas. A partir d’aquí, es van tirar tanques a terra i es van produir “actes vandàlics”, segons l’organització, que va decidir tancar les portes del pavelló, amb tota la gent a dins per evitar mals pitjors, parar la música i obrir els llums. En aquest moment, també es van tirar gasos lacrimògens (l’organització nega que fossin ells) i molts dels assistents van haver de sortir perquè els ploraven els ulls.

A diferència de moltes reaccions a les xarxes socials, on molts assistents expliquen que tenien l’entrada comprada amb antelació i que no se’ls va deixar entrar, o se’ls va fer esperar més d’una hora, l’organització apunta que els aldarulls van ser provocats per gent sense entrada. “La festa es va desenvolupar amb èxit, tot i que la problemàtica es va focalitzar a l'exterior del recinte amb la presència d'un alt nombre de gent sense entrada que va provocar aglomeracions als accessos", va explicar el codirector de Sweet Dreams Productions, Isaac Bertran, segons recull Ràdio Ona.

Representants de l’Ajuntament van viure de primera mà els incidents i van prendre part de totes les decisions sobre les mesures que es van prendre, juntament amb l’organització i els Mossos d’Esquadra. I és que l’alcalde, Santi Vivet, i tres regidors estaven a dins del pavelló en el moment dels aldarulls.

Des de l’Ajuntament es defensa que les mesures de seguretat d’aquesta any eren molt estrictes (es va reduir l’aforament de 3.000 a 2.500 persones) i que els aldarulls van estar provocats per gent que volia accedir al recinte sense entrada. “La situació va estar controlada en tot moment”, apunta un portaveu de l’Ajuntament, que també explica que miraran d’esbrinar qui va tirar els gasos lacrimògens, presumiblement gas pebre.

Aquest dilluns al matí, els Mossos d’Esquadra no havien rebut cap denúncia relacionada amb el ball. En aquest marc, des dels Mossos s’insta els afectats pels incidents o pel gas lacrimogen a presentar la denúncia corresponent. “Si algú ha vist qui va tirar el gas, que ho denunciï”, diu un portaveu del cos policial, que ha iniciat una investigació del cas.

Christian López, president del PIOC, ha mostrat, en declaracions a Osona.com, el seu malestar pels incidents i assegura que arribaran fins al fons per saber què ha passat. “Volem una explicació. No sembla que hi hagués tanta gent perquè passés el que va passar. Volem creure que les entrades venudes van ser les correctes”, apunta López, que considera que els controls no estaven emplaçats en els llocs correctes. “La seguretat del ball va perillar en el moment que van tancar les portes”, afegeix.
 

Els Embaukat's recuperen el tro del multitudinari Carnaval de Torelló

Fotos de la Gran Rua del Carnaval de Torelló (M. Albesa)

Les senyoretes i els homenots mostren el seus atributs al Carnaval de Torelló

Fotos de les Senyoretes i Homenots del Carnaval de Torelló (Adrià Costa)

Un multitudinari Pullassu obre la disbauxa al Carnaval de Torelló

Fotos de la festa del Pullassu del Carnaval de Torelló (José M. Gutiérrez)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona
 

La rua del Carnaval de Torelló va ser multitudinària. Foto: Martí Albesa
 
Arxivat a