Desenes de milers de persones, entre les quals osonenques, en defensa de l'Ebre

Amposta acull 50.000 manifestants en l'acció més multitudinària a les Terres de l'Ebre contra un pla hidrològic | L'ANC Osona organitza autocars des de Vic i Prats de Lluçanès

Un grup d'Osona, a la protesta d'Amposta
Un grup d'Osona, a la protesta d'Amposta | ANC Osona
Sílvia Berbís / Sofia Cabanes
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:41h
Una de les pancartes de l'acte de protesta, aquest diumenge, a Amposta. Foto: Martí Albesa

"Amunt el nus". Tocaven les 12 en punt del migdia d'aquest diumenge, i Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, llançava el crit de guerra que marcava l’inici d’una manifestació històrica. Una protesta que evidencia que l’Ebre no es cansa de defensar el riu, ni per anys que passin ni per fórmules camuflades que utilitzi el govern espanyol per disfressar transvasaments de solidaritat.

“Ni tan sols el vent de dalt s’ho ha volgut prendre”, es fixava Susanna Abella, membre de la PDE, just en començar la protesta. També desenes d’autobusos d’arreu de Catalunya, gent del País Valencià i de l’Aragó s’han sumat a la manifestació més multitudinària que ha viscut el territori contra un pla hidrològic, en aquest cas el de conca. Amposta ha estat per tercera vegada d’amfitriona, i s’ha deixat inundar per 50.000 persones, segons les estimacions de la Policia Local, reforçant-se com a emblema de la lluita per l’Ebre.

A la manifestació no hi ha faltat la gent d'Osona, que s'hi ha traslladat a títol particular o amb autobusos organitzats per l'ANC, que han sortit de Vic i de Prats de Lluçanès.
 

Crònica de la manifestació, des de NacióDigital

GALERIA DE FOTOS Manifestació en defensa de l'Ebre a Amposta