Plou a Osona després de 96 dies de sequera

La ratxa seca ha batut rècords històrics | Aquesta matinada han caigut entre 3 i 6 litres a tota la comarca

El mapa de pluges, a les cinc de la matinada
El mapa de pluges, a les cinc de la matinada | Meteocat
Redacció Osona.com
07 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a les 10:57h
La pluja, tal com ja havien apuntat a les previsions meteorològiques, ha aparegut per fi. Han estat precipitacions minses, però realment significatives, més si tenim en compte que a la comarca d’Osona no plovia des de la llevantada del 2 i 3 de novembre, ara fa exactament 96 dies, o sigui, una ratxa seca (dies consecutius amb una precipitació diària inferior a 1 mm) de tres mesos i quatre dies.

Durant el dissabte ja van caure algunes gotes, però només van arribar a mullar una mica el terra. Les pluges més intenses han arribat de matinada, aquest diumenge, i han deixat 6,2 litres a Viladrau, 6,1 a Montesquiu, 4,3 a Perafita i 3,1 a Vic. Els plugims esporàdics podrien continuar al llarg del matí, però a partir de la tarda s’obriran clarianes i no s’esperen més precipitacions.

L’absència de pluges ha marcat el temps de bona part de Catalunya des de finals de tardor i durant tot el que portem d’hivern ja ha igualat alguns registres històrics destacats. És el cas de Vic on, segons Meteocat i amb dades des de 1950, s’ha superat àmpliament l’anterior rècord de 76 dies sense pluja registrats entre el 30 de novembre de 1982 i el 13 de febrer de 1983. Un altre indret on s’ha batut el rècord històric és la ciutat de Barcelona.
 

El pantà de Sau, fa uns dies. Foto: Josep M. Costa