FOTOS Els Embaukat's recuperen el tro al multitudinari Carnaval de Torelló

Els Enlletats ocupen la segona posició, i Els grillats, guanyadors de les dues darreres edicions, la tercera | La rua concentra 22 comparses i carrosses, amb unes 3.000 persones disfressades

La carrossa dels Embaukat's, guanyadora d'enguany
La carrossa dels Embaukat's, guanyadora d'enguany | Martí Albesa
Redacció Osona.com
07 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a les 8:14h

La carrossa dels Embaukat's, guanyadora d'enguany. Foto: Martí Albesa


Els Embaukat’s han recuperat el regnat de la Gran Rua del Carnaval de Terra Endins, que aquest dissabte s’ha celebrat a Torelló. La colla jove de Torelló, la més nombrosa, amb 312 participants, ha guanyat el premi a la millor carrossa de la categoria A amb “De la selva tropical de cap al Carnaval!".

La Gran Rua, la màxima expressió de la rauxa i el veritable símbol del Carnaval de Terra Endins, ha comptat enguany amb la participació de 22 carrosses i comparses, amb un total de 2.725 persones registrades, a més dels munts de gent que, a títol personal, s’afegeixen a la cercavila, com ja és tradició. En aquesta edició no hi han faltat les referències a l'actualitat, sobretot al procés sobiranista català o a pel·lícules de moda, com Star Wars. Unes carrosses que són veritables obres d’art, en les quals la gent de Torelló i rodalies hi comença a treballar quan acaba l’estiu.

La rua ha iniciat el seu recorregut a les 6 de la tarda, a l’Avinguda Montserrat, i ha finalitzat prop de mitjanit, a la plaça Joanot Martorell. Els carrers de Torelló s’han omplert de milers de visitants, que no s’han volgut perdre l’espectacle. Després, la festa ha seguit a la zona esportiva municipal amb música de tot tipus fins a la matinada. Allà s’ha llegit el veredicte del jurat.

Embaukat’s ja havia guanyat el Carnaval de Torelló l’any 2013, i en els dos anys següents van ocupar posicions de podis: segons el 2014 i tercers el 2015. La segona posició l’han ocupat els Enlletats, la colla de Sant Vicenç de Torelló, amb 290 participants i un títol enrevessat: “Ja ‘os’  vam avisar! Ja ‘URSS’ havíem dit que aquest any trauríem el tanc i ens ho passaríem de ‘Putin’ mare. L'Enlletada russa ha començat! La Matrioska ha dit que no, visca la revolució!”. El podi l’ha tancat una altra històrica colla de Torelló, Els grillats, guanyadors de les dues passades edicions, amb “Espai Intergrillàctic”.
 

La rua del Carnaval de Torelló ha estat multitudinària. Foto: Martí Albesa
 

Un dels participants a la rua, on no hi ha faltat el bon humor. Foto: Martí Albesa


Pel que fa a la resta de premis, la colla Purgatori Parade, de Centelles, ha guanyat el primer premi de les categoria B, amb “Sempre hem set i serem massa dimonis per ser àngels! 10 anys del Purgatori Parade”. Aquesta carrossa ja va guanyar el primer premi del recent Carnaval de Centelles, la setmana passada.

En els accèssits, la colla Etilika s’ha emportat el premi al millor vestuari; 3/4 de 15 a la millor sàtira, amb “Les mosques folloneres es caguen al Congrés”; els Grillats han estat guardonats amb els millors efectes especials; i Amics i parents de... ha estat distingida com la carrossa més original.

La rua ha tancat els tres dies més moguts del Carnaval de Torelló. La gresca i la disbauxa es van iniciar el dijous, amb el descarat ritual del Pullassu, i van continuar el divendres, on centenars de senyoretes i homenots van desfilar per la passarel·la, mostrant els seus atributs a ritme de Bollywood. Durant aquests tres dies han passat més de 60.000 persones per Torelló.
 

Llistat de les carrosses del Carnaval de Torelló, per ordre de sortida (PDF)

Més informació, des del web del Carnaval de Terra Endins

Dossier del Carnaval de Terra Endins (PDF)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona
 

Una de les espectaculars carrosses de la rua. Foto: Martí Albesa

Arxivat a