Rull reclama a Pastor el traspàs de la gestió de Rodalies

El conseller de Territori i Sostenibilitat presentarà la proposta per a la transferència d'aquest servei ferroviari el 22 de febrer al Parlament

Nació Digital
06 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:08h

Josep Rull, en la reunió amb Ana Pastor, aquest divendres a Madrid. Foto: EFE


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha reunit aquest divendres durant més de dues hores amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per reclamar-li el traspàs del servei de Rodalies per garantir "un bon servei a la societat catalana".

"Hem traslladat a la ministra l'altíssim nivell d'insatisfacció que hi ha la societat catalana en relació al servei de Rodalies i de Mitjana Distància", ha explicat Rull a la sortida de la reunió al Ministeri de Foment, tot afegint que "la resignació no forma part de les prioritats del Govern".

El conseller ha carregat contra la gestió de Renfe i Adif assegurant que no compleixen amb els estàndards de qualitat exigibles ja que la puntualitat del servei és del 94% i a la mitja distància del 58% quan hauria de ser del 99% en "un sistema sòlid". "És inacceptable que es treballi amb aquest nivell d'incompliment respecte l'estàndard de qualitat", ha exclamat davant els periodistes.

El 22 de febrer ho explicarà al Parlament

Josep Rull ha explicat que el Govern pretén gestionar el servei de Rodalies a través de la empresa Ifercat i que vol encarregar-se de les inversions, del manteniment i de les actuacions que consideren prioritàries. "Hem plantejat un canvi d'esquema, volem assumir aquesta responsabilitat i també els riscos", ha assegurat.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha manifestat que el 22 de febrer farà pública la proposta per al traspàs del servei de Rodalies en una compareixença al Parlament de Catalunya. Mentrestant, els equips tècnics del ministeri i de la conselleria es reuniran dimarts que ve per mirar d'acordar un seguit d'actuacions per millorar els estàndards de qualitat i la puntualitat del servei i per fer una comparativa de les inversions i de les actuacions efectuades fins ara.

En matèria d'inversions, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat que el govern espanyol ha invertit 240 milions en la millora del servei de rodalies des de 2012, mentre que el Josep Rull ha explicat que, fins ara, només s'ha executat un 2% del pla d'emergències del 2013. "Volem comparar dades", ha assegurat , tot afegint que ho volen fer en termes de màxima transparència.

A banda del servei de rodalies, Rull i Pastor han abordat altres temes en matèria d'Infraestructures com els accessos ferroviaris al port de Barcelona, el pas de vehicles pesants per la N-240 i la N-340 o el desdoblament de la línia R3.