Les senyoretes i els homenots mostren el seus atributs al Carnaval de Torelló

El Carnaval de Terra Endins culminarà aquest dissabte amb una rua de gairebé 3.000 persones | Aquest divendres, la passarel·la ha escalfat l'ambient a ritme de Bollywood

Una senyoreta del Carnaval de Torelló
Una senyoreta del Carnaval de Torelló | Adrià Costa
Redacció Osona.com
06 de febrer del 2016
Actualitzat el 07 de febrer a les 8:43h

Una senyoreta del Carnaval de Torelló. Foto: Adrià Costa


L’esbojarrada festa de les Senyoretes i els Homenots ha pres el relleu, aquest divendres, del multitudinari ritual del Pullassu, que es va celebrar el dia anterior. El Carnaval de Terra Endins de Torelló ha continuat així amb una de les propostes més particulars de la seva programació.

Participar a la festa de les Senyoretes i els Homenots és ben fàcil: només es tracta de canviar, per un nit, la teva essència (o treure-la a relluir) i vestir-se tal i com ho faria el sexe contrari. La festa arribava enguany a la 32a edició i, per afegir-hi encara més salsa, la temàtica era el cinema de Bollywood.
 

La passarel·la de les Senyoretes i els Homenots ha estat molt animada. Foto: Adrià Costa


La gresca ha començat, com sempre, amb una rua (concentració a la plaça Germà Donat), i ha continuat amb la tradicional passarel·la a la plaça Nova, a partir de les 11 de la nit. Allà, centenars de noies i nois transvestits han mostrat els seus atributs al nombrós públic assistent.

Una rua de "cine"

I aquest dissabte és el torn de la Gran Rua, la màxima expressió de la rauxa i és el veritable símbol del Carnaval de Terra Endins. El recorregut començarà a les 6 de la tarda, a l’Avinguda Montserrat, i finalitzarà prop de mitjanit, a la plaça Joanot Martorell. Després, la festa seguirà a la zona esportiva municipal amb música de tot tipus fins a la matinada.

Enguany, hi participaran 22 carrosses i comparses, amb un total de 2.725 persones registrades, on no hi faltaran les referències a l'actualitat, sobretot al procés sobiranista català o a pel·lícules de moda, com Star Wars. Unes carrosses que són veritables obres d’art, en les quals la gent de Torelló i rodalies hi comença a treballar quan acaba l’estiu.
 

Més informació, des del web del Carnaval de Terra Endins

Dossier del Carnaval de Terra Endins (PDF)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

 

La festa del Pullassu va concentrar centenars de joves. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a