La utopia i la transformació de la societat, en dues exposicions a l'ACVic

Les dues mostres s'inauguraran aquest divendres

Mostra de J. Colomer
Mostra de J. Colomer | ACVic
Toni Coromina
04 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:39h

El Centre d'Arts Contemporànies de Vic acull dues exposicions simultànies que reivindiquen la utopia i la transformació de la societat: “X-Ville”, de Jordi Colomer i “Cada-ver-es”, de Teresa Mulet. Les mostres s’inauguraran aquest divendres, 5 de febrer, a les 7 de la tarda.

“X-Ville”, de Colomer (Barcelona, 1962), guanyadora de la 1a edició del Premi de Videocreació, reivindica en format de vídeo que un nou món és possible partint de la utopia col·lectiva. Construeix imatges a partir de la idea de microcomunitat que s’autoorganitza per crear estructures més grans. Un treball que promou la necessitat de generar utopies canviant els comportaments com una resposta col·lectiva a la insatisfacció.

La instal·lació consisteix en un espai on s'aixequen unes grades que ajuden a reforçar la idea d'espectador d'una ficció videogràfica que és la metàfora d'una ciutat en funcionament. Una possible ciutat que s'articula de manera col·lectiva, improvisada, respectuosa amb l'altre, imaginativa, lúdica, cooperativa.

Per la seva banda, l'artista veneçolana Teresa Mulet (Caracas, 1970), filla d'un exiliat català, revela en “Cada-ver-es. Cada-vez-más” la dura realitat de països amb un elevat nombre de persones que moren de manera violenta, ciutadans anònims que tan sols apareixen a les estadístiques. Una problemàtica cada vegada més present a països de la Mediterrània i a la qual l'exposició vol donar visibilitat.

El treball està format per una trentena llarga de peces de gran format on es dibuixen un nombre creixent de siluetes blanques amb la forma d'un cadàver que se superposen fins a acabar-se diluint. Cadascuna de les peces exposades en sèrie té una imatge menys, fins arribar a la primera que en conté una de sola: la silueta blanca d'un cos humà estampada sobre fons negre, la darrera de les imatges és una taca en blanc.

HORARIS:
De dimarts a divendres, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h. Dissabtes d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h. Carrer de Sant Francesc, 1 de Vic.
 

Un muntatge amb les dues exposicions. Foto: ACVic

Arxivat a