Erra defensa Dòniga en el cas de les parades del Mercat Medieval

Capgirem Vic demana la dimissió del regidor de Fires i Mercats

Benjamí Dòniga, al ple d'aquest dimecres a Vic
Benjamí Dòniga, al ple d'aquest dimecres a Vic | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
04 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:07h

Benjamí Dònoga, al ple d'aquest dimcres. Foto: Adrià Costa


Capgirem Vic va tornar a portar al ple municipal de Vic d’aquest dimecres, al torn de preguntes, les presumptes "irregularitats" sobre l’atorgament i el pagament de dues parades del Mercat Medieval de Vic al Club Esportiu Esteve, una entitat de fora de la comarca vinculada a un germà del regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga (PSC). La formació va arribar a demanar la dimissió de Dòniga “per abús de poder” i per “ocultar informació”. L’equip de govern, liderat per Anna Erra, va tancar files vers el socialista i va explicar que s’havia complert tot el que es fixava a la normativa.

Capgirem Vic ja va portar el cas a l’anterior ple, en una pregunta adreçada directament a Dòniga. El socialista ho va qualificar de “broma”, i va assegurar que cap familiar seu li havia demanat cap parada.

Des de llavors, Capgirem Vic va fer diverses instàncies demanant a l’Ajuntament tota la informació sobre les parades, però, segons el seu portaveu, Joan Coma, no s’ha facilitat tot el que havien demanat. Per aquest motiu, la formació va portar una bateria de preguntes al ple, en aquesta ocasió adreçades directament a l’alcaldessa Anna Erra.

Coma va lamentar la poca transparència de l’equip de govern en sol·licitar la informació i va desgranar, pregunta a pregunta, les possibles “irregularitats” del cas: que s’havien atorgat les parades a dit, que no s’havien pagat en els terminis establerts, que s’havia pagat menys del que tocava i que s’havia fet una excepció atorgant un espai a una entitat que no era de la comarca.

Anna Erra, en una interpel·lació tensa amb Coma, va respondre totes les preguntes, defensant la tasca de Dòniga: “Tot va ser correcte i no hi va haver cap engany”. L’alcaldessa va argumentar que enlloc de la normativa posa que no es pot atorgar una parada a una entitat de fora de la comarca i que, a més, el Club Esportiu Esteve està vinculat amb molts esportistes d’elit d’Osona. Erra va reconèixer que s’havia pagat fora de termini, però que va ser per un tràmit burocràtic, una situació que es va repetir a una vintena de parades més de la fira.

El moment més calent de la conversa va ser quan Coma va assegurar que només s’havien pagat 1.000 euros d’una de les parades i no els 2.000 euros que correspondrien a les dues. Erra va explicar que les entitats tenen un 50% de descompte, per tant, els tocava pagar 500 euros de cada una de les parades. En aquest moment, Coma, visiblement enutjat, va afirmar que l’alcaldessa “mentia”.

Per part de l’equip de govern, Josep Arimany (CiU) va tancar el debat amb les mateixes paraules que Erra: “Amb la informació que tenim, donem tot el suport a Dòniga”.
 

L'alcaldessa Anna Erra, parlant amb els regidors de Capgirem Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a