Clara Roquet guanya el Premi Gaudí al millor curtmetratge amb «El adiós»

L’Acadèmia Catalana de Cinema corona la jove directora i guionista de Malla, amb una història sobre una criada boliviana | El film es va enregistrar a Osona

Redacció Osona.com
01 de febrer del 2016
Actualitzat el 02 de febrer a les 16:27h

La vuitena edició dels Premis Gaudí ha coronat la jove directora i guionista de cinema Clara Roquet, de Malla. L’Acadèmia del Cinema Català ha distingit el seu film El adiós com a millor curtmetratge de l’any. La pel·lícula ja  havia estat premiada en la Setmana Internacional de cinema de Valladolid.

Roquet va enregistrar el film l'hivern passat a Osona, gran part a la Masia del Ricart, a Malla. La trama gira sobre Rosana, una criada boliviana que cuida una àvia al llarg de cinc anys. La mallenca es va donar a conèixer l'any passat com a guionista de la pel·lícula 10.000 km, de Carlos Marquès-Marcet, pel qual va guanyar el Gaudí al millor guió. Roquet viu i estudia als Estats Units, on actualment està cursant un màster de cinema a la Universitat de Columbia.

 

Clara Roquet durant la gravació del curt Foto: Aj. Malla

Roquet ha recollit el premi a l’Auditori Fòrum de Barcelona, on s’ha celebrat la gala. El film competia amb tres curtmetratges més, que també estaven nominats: Zero, Nada S.A. i No me quites.

El gran vencedor de la gala dels Gaudí d'enguany ha estat Cesc Gay i el seu darrer treball, Truman, amb un total de sis guardons: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor actor principal i secundari, millor actriu secundària i millor guió. La cerimònia comptava, d'entrada, amb tres grans films com a favorits: El Rey de La Habana, Anacleto: Agente secreto –amb 12 nominacions cadascuna– i Truman –amb 11. Tant El Rey de La Habana com Anacleto: Agente secreto han acabat la nit amb quatre guardons.
 

Més informació dels Premis Gaudí i llistat de guardonats, des de NacióDigital