FOTOS i VÍDEO Simbòlica protesta a Vic contra el cartell de la fira Casar-se a Osona

Menys d'una desena de persones d'un colectiu feminista representen una notòria "perfomance" davant el recinte del Sucre

La protesta, davant del recinte del Sucre
La protesta, davant del recinte del Sucre
Redacció Osona.com
31 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:59h

Menys d'una desena de persones del col·lectiu feminista Adona't han fet una perfomance de protesta, aquest dissabte, davant l'espai del Sucre de Vic on aquest cap de setmana s'està duent a terme la fira Casar-se a Osona. L'entitat ha volgut mostrar així el seu disgust pel polèmic cartell de la fira, que ja havia qualificat de "sexista".

A la protesta, dues dones, una vestida d'home, han mostrat un cartell amb el lema "Fomentar 'imatges' divertides normalitza el sexisme". Després d'un breu discurs en clau d'humor, una d'elles s'ha col·locat una corretja i, de quatre potes, s'ha acostat fins al davant de la porta no s'està celebrant la fira. mostrant la seva submissió al mascle.

El cartell de la fira ha aixecat una gran polseguera, amb una polèmica que ha traspassat les fronteres comarcals. La caixa dels trons la va destapar Capgirem Vic, que va titllar el cartell d’ofensiu i sexista. La formació, a l’oposició de l’Ajuntament de Vic, va instar l’alcaldessa, Anna Erra, i el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, a pronunciar-se sobre el cas, cosa que no han fet.

Sí que ho va fer, en canvi, l’organització de la fira que, en dues piulades a Twitter, va dir que s’havia triat “una imatge divertida, diferent, original i 'gamberra’, mai ofensiva.”. També apuntava que l’empresa, Diverta Group, era “l’única responsable” del cartell i que l’Ajuntament no hi tenia res a veure.
 

La protesta, davant del recinte del Sucre de Vic. Foto: Jose M. Gutiérrez


La protesta, davant del recinte del Sucre de Vic. Foto: Jose M. Gutiérrez

No és del mateix parer el col·lectiu Adona’t Vic, que ha promogut la protesta: “Entenem que, i a pesar de que la promotora de la fira és una empresa privada, l’Ajuntament de Vic, qui participa de l’esdeveniment, no hauria d’haver permès la seva difusió pel seu contingut masclista, i per la feina que està fent en defensa dels drets de la dona”. I afegeix: “La fotografia de la fira insisteix en perpetuar rols masclistes de l’home vers la dona i el seu cos i aporta un missatge implícit de dominació que entenem s’han de superar per tal d’arribar a la veritable igualtat de gènere”.

La fira Casar-se a Osona se celebra aquest cap de setmana, del 29 al 31 de gener, al Sucre de Vic. La quarta edició del certamen té 86 expositors, amb totes les ofertes vinculades al sector. Així, els visitants poden trobar estands amb agències de viatges, hotels, restaurants, música en directe, joies o fotografia, entre d’altres possibilitats.
 

Programació de Casar-se a Osona

Recull de galeries de fotos de la fira Casar-se a Osona


La protesta, davant del recinte del Sucre de Vic. Foto: Jose M. Gutiérrez

 

La protesta, davant del recinte del Sucre de Vic. Foto: Jose M. Gutiérrez

 

Un moment de la protesta. Foto: Jose M. Gutiérrez

Arxivat a