Més de mil persones, en 20 colles, participen al 36è Carnaval de Centelles

La comparsa guanyadora ha estat “Cucut, aquestes són hores” | El premi a la millor carrossa se l’ha emportat la colla de Purgatori Parade, que celebrava el seu desè aniversari

La comparsa guanyadora del Carnaval d'enguany
La comparsa guanyadora del Carnaval d'enguany | A. Costa
Toni Carrasco
31 de gener del 2016
Actualitzat el 01 de febrer a les 16:31h

La comparsa guanyadora del Carnaval de Centelles d'enguany. Foto: Adrià Costa


Un miler llarg de persones amb carrosses i comparses, tant de Centelles com de pobles veïns, amb un bon nivell tècnic i artístic i amb equips potents de so, llum i efectes especials, han desfilat aquest dissabte, 30 de gener, pels carrers de Centelles en la transcurs de la 36a edició del Carnaval d'aquesta població, el primer gran Carnestoltes de la comarca. Una rua que va sortir puntualment a dos quarts de set de la tarda de davant de la residència d'avis amb una temperatura ambient quasi bé primaveral i que arribava a la plaça Major tres hores més tard. Destacar, des de fa uns anys i cada cop més, la presència de més colles de joves que per lliure es disfressen i participen a la rua.

La cercavila, com ja és habitual, ha estat seguida per milers de persones, durant tot el recorregut de més de dos quilòmetres, tant de la mateixa població com de pobles veïns com Aiguafreda, Tona, Hostalets de Balenyà o fins i tot de Vic o de Taradell. En total, hi han participat vint colles, tres d'elles sense entrar a concurs i s'han repartit premis en metàl·lic per valor d'uns 5.000 euros per a les diferents categories.

La comparsa guanyadora de la categoria A ha estat la de la colla Epoitaitaie, “Cucut, aquestes són hores”, que jugava amb una caseta del cucut i mecanismes de rellotge. El podi en aquesta categoria l’han completat “Aigua a Mart” i “Massa dimonis per ser àngels. 10 anys de Purgatori Parade”. Totes tres colles són de Centelles. En la categoria B, els vencedors han estat “Soldadets Queen”, i la millor disfressa individual, “Neu a la verda”. També s’han donat els premis a les millors carrosses: en categoria A, un altre cop “Massa dimonis per ser àngels. 10 anys de Purgatori Parade”, i en la categoria B, "Maigual".
 

La comparsa "Méscarnaval". Foto: Adrià Costa


Els premis s'han fet públics a la mitja part del ball de Carnaval, amenitzat pel conjunt La banda del coche rojo, al pavelló municipal. La rua ha tornat a destacar per la seva vistositat, escenografia, ambient, seguidors espontanis, disfresses i so en directe, amb dj propis les noves colles joves i d’algunes ja de veteranes, com la Purgatori Parade o la Mims Tramboliks, amb més de 10.000 vats de so.

Les colles més nombroses estaven formades per més de 150 components, com el Purgatori Parade, amb 165, que enguany celebrava la seva desena participació a  la rua, i la de l'Esplai Cent Teies, amb 155. La tercera amb més gent ha estat la els pares i alumnes de la escola  Xoriguer, amb cent persones, que anaven de Picapedra.
 

Programa d'actes del Carnaval de Centelles

Recull de fotos del Carnaval de Centelles

Recull de fotos del Carnaval a Osona
 

Carnaval de Centelles. Foto: Adrià Costa

Arxivat a