El Merma torna a casa

L’emblemàtica escultura de la plaça Major de Vic ha estat dues setmanes i mitja al taller

Un treballador, acabant de col·locar el Merma
Un treballador, acabant de col·locar el Merma | Adrià Costa
Redacció Osona.com
29 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:26h

Un treballador de la brigada municipal, acabant de muntar el suport de l'escultura del Merma, aquest divendres. Foto: Adrià Costa


L’estàtua del Merma, situada en un racó de la plaça Major de Vic, torna a estar al seu lloc, des d’aquest divendres, 29 de gener, al matí. L’escultura ha estat unes dues setmanes i mitja a  Tàrrega, al taller del seu autor, Cinto Casanovas, on s’ha reparat. Els vianants han aprofitat l’avinentesa per fer-se fotos al costat de l’emblemàtic personatge.

L’escultura estava patint un progressiu procés de deteriorament i l’Ajuntament va decidir portar-la a arreglar. L’estàtua del Merma està formada per dos materials: a l’interior, alumini; i una cobertura de bronze a l'exterior. Els canvis de temps provoquen diferents dilatacions en els dos materials, la qual cosa ha generat múltiples esquerdes a l’obra, alguna de molt eloqüent.

Per evitar que s’hagi de reparar sovint, l’autor, Cinto Casanovas va proposar buidar l’alumini interior i reforçar la cobertura de bronze. Així s’ha fet.

En el període de buidatge, tal com ja va apuntar Osona.com, va sorgir una sorpresa: estava plena de brutícia de tota mena, que els vianants havien fent entrar per la boca de l'estàtua.
 

La brutícia que ha sortit del cap del Merma. Foto: Twitter Toni Serrat

Arxivat a