Endesa millora la seguretat de la xarxa elèctrica a Osona sud

La companyia canvia un centre de transformació a Sant Martí de Centelles

Redacció Osona.com
28 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:31h

El nou centre de transformació a Sant Martí de Centelles. Foto: Endesa


Endesa ha substituït un centre de transformació per un nou edifici prefabricat a Sant Martí de Centelles. Abans de fer els canvis precedents, s’ha fet un condicionament del terreny i s’ha efectuat la demolició d’una construcció antiga. Amb aquesta acció es millora la qualitat i la continuïtat del subministrament de la xarxa elèctrica propietat d’Endesa als municipis de Centelles i Sant Martí de Centelles, a la comarca d’Osona, i Figaró-Montmany i Tagamanent al Vallès Oriental.

Les obres s’han efectuat al carrer de Sant Joan amb la cantonada del carrer Pins, dins el municipi de Sant Martí de Centelles. Aquest nou edifici compta amb cabines que incorporen un interruptor amb els últims avenços tecnològics, que millora la seguretat i evita microtalls en el servei. El nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més d’aquesta millora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva estabilitat tèrmica i química.

A part d’això, s’han realitzat una parell de rases per condicionar els cables que entren o surten de la instal·lació. Primerament, una rasa de 20 metres de longitud per poder-hi col·locar adequadament els circuits de mitjana tensió que entren al nou edifici i, en segon lloc, també s’ha realitzat  una rasa de 30 metres per els circuits de baixa tensió que surten del mateix centre de transformació.

Les obres han suposat una inversió de més de 72.000 euros, i formen part del pla d’inversions que la companyia desenvolupa en aquestes comarques amb l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics.
Arxivat a