Manlleu engega un procés participatiu per elaborar un Pla Educatiu de Ciutat

Els principals problemes són l’alt abandonament escolar i el poc seguiment en la franja adulta

Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat el 28 de gener a les 10:54h

Dolors Collell i Àlex Garrido, durant la presentació del procés de participació que s’iniciarà per a la redacció del PEC. Foto: Adrià Costa


L’elaboració d’un Pla Educatiu de Ciutat (PEC) a Manlleu, a través d’un procés participatiu, arrencarà en una reunió el proper dissabte, 30 de gener, a dos quarts de 10 del matí al Museu del Ter. Tots els agents socials i tota la ciutadania hi estan convocats.

De moment, es parteix d’un diagnòstic de la Diputació de Barcelona que revela que l’abandonament escolar està per sobre de la mitjana espanyola, que és del 23%. Un altre problema important que s’ha detectat és el poc seguiment de l’educació en la franja adulta, segons explica elter.net.

El PEC, segons l’Ajuntament, té  l'objectiu de "desenvolupar la funció educadora que té la ciutat en el seu conjunt, com també el procés de desenvolupament integral de tots els ciutadans". La iniciativa pretén donar una mirada educativa àmplia de tot el municipi, i detectar les necessitats i problemàtiques per donar-hi una resposta conjunta entre l'administració i la ciutadania.

Es tracta, per tant, d'un procés transversal i participatiu, que requerirà la implicació i el compromís de l'Ajuntament i de tots els agents educatius de la ciutat. Per ara, el projecte està en la primera fase i de moment hi treballa un grup motor format pel personal tècnic i polític de l'Ajuntament que rep l'assessorament del Servei d'Educació de la Diputació, que participarà en totes les fases del mateix.

A partir del dia 30 d'aquest mes “es crearan diferents grups de treball, i “tothom hi podrà dir la seva”, segons l’alcalde Àlex Garrido. Tot plegat desembocarà en un fòrum el mes d’abril, on es farà la validació del procés i de les propostes d’actuació.
 

Inscripcions a les taules de debat

Arxivat a