Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, presidenta de l'AMI

La diputada de Junts pel Sí encapçala una candidatura de consens

Nació Digital
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:23h

Neus Lloveras, Ferran Estruch, i el president provisional de l'AMI, Jesús Andreu. Foto: ACN


L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (CDC), serà la primera presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a partir de l'abril -fins ara vocal-. La també diputada de Junts pel Sí al Parlament encapçala una candidatura de consens que s'haurà d'aprovar a la propera Assemblea General que l'entitat té previst celebrar el 15 d'abril en un municipi de l'àrea metropolitana. 

Lloveras ha explicat que la tasca de l'associació en els propers mesos serà la d'aportar la visió municipal en el debat nacional i en la redacció de la nova Constitució catalana. "L'AMI té molt a dir perquè és qui té una visió dels alcaldes que, en definitiva, són els que viuen el dia a dia dels pobles", ha destacat.

Actualment, el president provisional de l'entitat és l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, que va agafar el relleu de Carles Puigdemont. El passat 16 de gener Andreu ja va explicar que l'entitat treballava per a la confecció d'una nova executiva de consens per recollir el suport unànime de l'assemblea convocada a l'abril. 

Qui és Neus Lloveras?

Neus Lloveras i Massana va néixer a Vilanova i la Geltrú el 3 d’agost de 1963. La seva etapa professional passa principalment per l’empresa privada. Després d’accedir a la Universitat i obtenir el Títol de Tècnic Administratiu al CIC de Barcelona treballa com a responsable de l’Administració de Vendes a l’empresa EPSON. El 1985 s’incorpora a la cooperativa AKO Electromecànica S.C.C.L. com a Directora d’Administració i Finances, càrrec que ha ocupat fins a accedir a l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú.

Tot i matricular-se de jove a la Facultat de Belles Arts, la seva carrera professional ha estat centrada en els números i la gestió empresarial. Cap a mitjans de l'anys 90 es diploma en Direcció Financera a EADA de Barcelona. La seva professió en la direcció financera fa que l’empresa AKO sigui el projecte al qual ha dedicat gran part de la seva vida -ha passat de 12 treballadors inicials a quasi un centenar. 

En la política, té el primer contacte l’any 2003 quan el llavors cap de llista, Esteve Orriols, l’incorpora entre el seu equip. Durant aquests anys combina la seva feina amb la de regidora de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El març del 2009 l’executiva municipal de CiU la tria per encapçalar el partit. Aquest 2015 va revalidar l'alcaldia, que ocupa des de 2011.