El pregó de Les nenes del Serrat escalfa els motors del 36è Carnaval de Centelles

La rua, que se celebrarà dissabte, tindrà una vintena de colles i un miler de participants

El pregó del Carnaval de Centelles
El pregó del Carnaval de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:20h

Els carnavals comencen enguany molt aviat. A Centelles son els més matiners, amb la rua com a acte més destacat, el proper dissabte, 30 de gener. Els motors es van començar a escalfar el passat diumenge, 24 de gener, al migdia, amb la lectura del pregó davant de la Capella de Jesús, a càrrec de la colla de Les nenes del Serrat.

Mitja hora abans ja es va poder veure pels voltants del mercat i del carrer de Sant Joan i can Gely un carretó sense motor i tota una colla de mecànics i bombers amb el logo de la W de Volkswagen, la marca d'automòbils alemanya que darrerament està en entredit. La paròdia va continuar fins al  Passeig, on a la 1 en punt i davant la Capella, i com ja es tradicional, es va concentrar un miler de persones per seguir el pregó de la 36a edició del Carnaval de Centelles.

La  pregonera  del grup, Conxita València, que també és bruixa des de l'any passat, va fer un repàs dels temes locals i generals del nostre país amb un humor blanc, poc àcid però efectiu. El parlament va cloure amb un Full Monty força light, ja que totes les participants que aparentaven fer de mecànics eren dones, i un cop sense el "mono" de treball van formar les quatre barres catalanes. Un Full Monty que per uns moments va recordar el que van fer fa uns anys la colla d'homes dels Baliga Balaga, també en un pregó similar, i que llavors va acabar amb tots els pregoners ben despullats.

 

Pregó del Carnaval de Centelles. Foto: Toni Carrasco

Els actes del Carnaval continuaran el proper divendres, 29 de gener, amb el Carnaval de les Escoles i l'espectacle final a la plaça, on hi participaran tots els centres educatius centellencs, des de la escola bressol fins a l'institut de secundària. La previsió és que hi participin més de 1.300 nens, un centenar de mestres i una bona colla de pares tots ben disfressats.

I el plat fort arribarà dissabte, amb la Gran Rua de Carnaval, que com sempre sortirà de davant de la residència Sant Gabriel, a partir de dos quarts de set de la tarda. Enguany, alguna colla històrica no sortirà, com els del carrer Girona, però una part dels seus integrants s'han agregat en altres grups.

 

Cartell del Carnaval de Centelles. Autora: Laura Ramos

Amb el ritme de les inscripcions actual, la previsió és que hi participin una vintena de colles, classificades en A i B (colles petites i colles grans), i aproximadament un miler de participants actius a la rua, disfressats. Destacar que des de fa uns anys, amb la aparició de  la colla jove Purgatori Parade, la rua s'ha rejovenit i ja es produeixi el necessari canvi generacional. Aquest any també està previst tornar a veure algunes carrosses d'enormes dimensions, fetes amb les mateixes tècniques de poliuretà que les de Torelló. Alguns dels grups i colles tindran més d’un centenar de participants.

El Carnaval de Centelles finalitzarà el dimecres 10 de febrer, seguint el calendari habitual de la Quaresma i dels altres carnavals, amb l'enterrament de la sardina, a partir de les cinc de la tarda a la plaça Major.

El cartell d'aquesta edició ha estat realitzat per l'artista plàstica centellenca Laura Ramos, que ha seguit una estètica i un estil personal propi, minimalista. El traç i el dibuix són molt senzills però a la vegada molt expressius i potents. El cartell està format pel dibuix de vuit màscares de diferents personatges clàssics del Carnaval, des del pirata al clown, sense oblidar el Batman o la granota.
 

Programa d'actes del Carnaval de Centelles

Recull de fotos del Carnaval de Centelles

Recull de fotos del Carnaval a Osona
 

El Carnaval de Centelles. Foto d'arxiu: Adrià Costa

Arxivat a