Sergi Cámara protagonitza l'estrena de Sant Sebastià com a Capital Europea de la Cultura

El fotògraf vigatà és el fil conductor del primer documental d’Europa Transit, enregistrat a Ceuta

Una imatge de Sergi Cámara, durant el rodatge del documental
Una imatge de Sergi Cámara, durant el rodatge del documental
Redacció Osona.com
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:59h

Ceuta és la primera parada d’Europa Transit, un projecte de la ciutat de San Sebastià com a  Capital Europea de la Cultura 2016 que recorrerà altres nou localitats europees (Belfast, Dresden, Wroclaw, Kaliningrado, Pristina, Sarajevo, Plovdiv, Estambul i Pafos) “que han estat o són testimoni dels reptes que suposa la convivència entre diferents”.

A cada destí s’enregistrarà un documental, que es passarà posteriorment per la televisió basca, i s’analitzarà la situació amb els valors que propugna Sant Sebastià 2016: la convivència, l’enteniment, la solidaritat, la diversitat i els drets humans. El primer reportatge, enregistrat a Ceuta, té com a fil conductor el fotògraf vigatà Sergi Cámara, col·laborador habitual d’Osona.com i NacióDigital. El realitzador també és osonenc: Marc Parramon.

El documental de Ceuta gira al voltant del fenomen de les migracions i recull testimonis de persones que van entrar per aquesta ciutat com a primera porta cap a Europa. El film, rodat entre desembre i gener, mostra, a partir del treball del fotògraf vigatà, els problemes que es generen a la frontera. El rodatge també s’ha fet a part del Marroc, on es poden copsar les condicions en què viuen els immigrants que esperen arribar a Ceuta.
 

Una imatge de Sergi Cámara, durant el rodatge del documental.

Arxivat a