L'ANC Osona posa autocars per anar a la protesta contra el Pla Hidrològic de l'Ebre

La manifestació se celebrarà el 7 de febrer a Amposta

Redacció Osona.com
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:07h

Informació sobre el bus cap a la manifestació. Foto: ANC Osona

El govern espanyol va aprovar el passat 7 de gener en el Consell de Ministres el nou Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, un projecte que ha posat de nou en alerta les Terres de l'Ebre. El nou pla fixa el cabal mínim de la conca per decret, sense incorporar cap de les propostes de cabals consensuades a Catalunya en diversos processos participatius.

El nou pla que s'aprova "sense modificacions substancials", segons denuncia la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), i contempla una previsió d'aigua per abastir 465.000 hectàrees més de regadiu en el període 2016-2021, que s'afegiran a les 950.000 que preveu l'anterior i la construcció de 56 nous embassaments, amés d'un cabal ecològic “inexistent” per al tram final del riu, lamenta la PDE.

Davant l'aprovació del nou pla, la PDE ja ha convocat una manifestació el pròxim 7 de febrer per mostrar el seu rebuig. Es farà a les 12 del migdia, al parc dels Xiribecs d'Amposta.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) considera que aquest pla hidrològic de conca representa un nou atac frontal de l’Estat espanyol ja que afecta a la capacitat de gestió dels nostres recursos naturals i per això dóna suport a la manifestació i a totes les actuacions pacífiques que s'emprenguin per tal d'aturar l'aplicació d'aquest pla hidrològic de la conca de l'Ebre.

En aquest marc, l'AN Osona ha organitzat autocars per poder assistir a la protesta del 7 de febrer. Des de Vic se sortirà de l'estació d'autobusos a les 8:30 i la tornada serà a les 16:00 hores, amb sortida des d'Amposta.

El preu del viatge és de 13 euros amb opció del tiquet per dinar que organitza l'assemblea territorial de Delta de l'Ebre, també per 13 euros. Es podrà adquirir conjuntament amb el tiquet del bus.

La compra dels tiquets de l'autocar i la reserva del dinar s'ha de fer presencialment a Autocars Serrat, al carrer Jaume I, 13 de Vic o bé a la parada de l'ANC de Vic dels dissabtes al matí a la plaça Major davant la Casa Comella. Les reserves del dinar es tancaran el 2 de febrer.

Des del Lluçanès també s'organitza un autocar. Sortirà a les 7:15 hores des del pavelló d'Olost i el preu del viatge és de 15 euros.
Arxivat a