La Diputació invertirà 2,8 MEUR en eixamplar la carretera de la Fullaca

La via, a Sant Sadurní d’Osormort i Viladrau, dóna accés directe a l’Eix Transversal | “Convertirem una pista perillosa en una autèntica carretera”, diu el diputat Jordi Fàbrega

Redacció Osona.com
22 de gener del 2016
Actualitzat el 26 de gener a les 18:22h

Mapa de les obres a la carretera de la Fullaca. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona invertirà 2,83 milions d’euros en el projecte de condicionament i eixamplament de la carretera BV-5251 i GIP-5251, coneguda com a carretera de la Fullaca, de Sant Sadurní d'Osormort i Viladrau, i que dóna accés directe a l’Eix Transversal. Així ho va explicar aquest dijous, 21 de gener, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, als veïns de Viladrau en el transcurs d'una sessió informativa celebrada al centre Can Sià, en la que també hi van participar el diputat de Xarxa Viària Local de la Diputació de Girona, Carles Álvarez, i l'alcaldessa, Margarida Feliu.

La previsió és que les obres puguin començar el proper mes de setembre, amb un període d'execució d'entre 10 i 12 mesos, pel que està previst que estigui finalitzada el setembre de 2017. Durant les obres no s'haurà de tallar la carretera, regulant la circulació amb passos alternatius de vehicles.

El projecte contempla l'eixamplament de la carretera en un tram d'uns 2,5 quilòmetres, amb l'eliminació d'una sèrie de corbes molt tancades, introduint una sèrie de modificacions en el traçat per millorar la seguretat viària. La nova carretera tindrà 6,5 metres d'amplada en els punts mínims, amb altres trams dotats de sobreamples i peralts, d'acord amb la normativa actual. També es construirà un nou pont sobre la riera Major de 75 metres amb una amplada total de nou metres i tres vànols de 20, 35 i 20 metres de longitud.

Les obres també comportaran millorar l'accés a la urbanització Les Guilleries i a masies, i es realitzarà una millora del drenatge transversal en tot el tram així com la dotació de drenatge longitudinal amb cunetes transitables.

En la presentació del projecte als veïns, el diputat Jordi Fàbrega va ressaltar la importància d'aquest projecte per millorar la mobilitat i per la seguretat viària, actualment transitada per més de 60 camions al dia. Fàbrega també va ressaltar la importància d'aquesta obra per la inversió que s'hi fa, però que val la pena fer ja que convertirà “una pista perillosa en una autèntica carretera”.
 

Jordi Fàbrega va presentar les obres a la carretera de la Fullaca. Foto: Diputació de Barcelona