Vic s'endinsa en la fotografia en el segon mes com a Capital de la Cultura Catalana

El jurat de Cuvic selecciona 11 fotos d'artistes locals | Les imatges s'exposaran durant el febrer en grans cubs, a diversos espais de la ciutat

El jurat de CuVic
El jurat de CuVic | Ajuntament de Vic
Redacció Osona.com
21 de gener del 2016
Vic va donar el tret de sortida, el passat dissabte, 16 de gener, dels actes de la programació com a Capital de Cultura Catalana 2016. La iniciativa té per objectiu ampliar la difusió i donar prestigi i coneixement de la llengua i la cultura catalana.

L'oferta cultural s'estableix a partir d'un codi temporal, és a dir, cada mes de l'any se celebrarà una discplina artistica diferent. El fil conductor de febrer serà la fotografia.

Una de les propostes del mes serà CuVic, una exposició de fotos en cubs de gran format (2x3x3 metres), que es mostraran a partir del 6 de febrer a diversos espais públics de la ciutat. És el resultat d'una convocatòria adreçada a fotògrafs osonencs. El tema sobre el qual es basen les imatges presentades és la cultura catalana, entesa en el sentit més ampli i personal, pot ser de la més festiva i folklòrica o fins a la més innovadora i contemporània.

El  dimarts, 19 de gener, el jurat de CuVic va escollir entre una seixantena de fotografies presentades a la convocatoria les 11 fotografies guanyadores que s'exposaran. El jurat va destacar l'alta participació i el bon nivell de les instantànies.

Els guanyadors de les 11 fotografies són el següents:

- Joan Codina: fotografia "Tamborilaires"
- Joan Parera: col·laborador d'Osona.com, amb la fotografia "Berga, patum complerta 2009"
- Roger Vaqué: fotografia "Voltats de Foc"
- Noelia Marin: fotografia "Segar batre"
- Jordi Lorenzo: fotografia "Castellers, un moment de relax"
- Antoni Rodriguez: fotografia "sense títol"
- Xavier Serra: fotografia "sense títol""
- Ignasi Costa: fotografia "Biblioteca" i "Processó armats"
- Marina Raurell: fotografia "Pep"
- Jordi Comas: fotografia "Taller artista".
Arxivat a