La socialista Marta Moreta insta CDC a «prendre mesures» contra Joan Turró

El regidor convergent de Sant Hipòlit va presentar (i retirar) una moció on demanava que no es pagués el sou als funcionaris no independentistes

Redacció Osona.com
21 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:17h
Marta Moreta, diputada del PSC i funcionària en excedència dels ajuntaments socialistes de les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, ha instat CDC ha “prendre les mesures necessàries” contra Joan Turró, portaveu del grup municipal de CDC a Sant Hipòlit de Voltregà, per la moció on es reclamava que no s’abonés el sou a cap funcionari o treballador públic adscrit al consistori que es manifestés “públicament i políticament en contra del procés d’independència de Catalunya”.

Moreta, en declaracions a Osona.com, i sense esmentar mai la paraula “dimissió”, ha dit que el partit ha d’actuar vers “una persona que és capaç d’escriure el que va escriure”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, la diputada socialista ha lamentat que Francesc Homs “no faci plegar” el regidor Joan Turró, segons consta al Twitter del programa.
 
La polèmica moció es va presentar el 31 de gener i CDC la va retirar al cap d’uns dies, abans que entrés al ple. Turró va explicar Osona.com que la moció no havia arribat mai al ple i que no s’arribaria a debatre mai en els termes que es van redactar en un principi, “que no s’entenien”. En tot cas, potser se’n faria una nova versió de cara a properes sessions municipals, va apuntar.

Turró, en declaracions posteriors Catalunya Ràdio, ha reconegut que havia estat una "estupidesa", ha demanat disculpes i ha lamentat que els que són contraris al procés sobiranista fessin servir la moció per, precisament, atacar aquest procés sobiranista. “Repudio el text, la intenció era fer públic que la diputada Moreta feia política en hores de treball', ha argumentat.

La polèmica ha aixecat un gran rebombori i del qual se’n ha fet ressò fins i tot el líder del PSC, Miquel Iceta, en la seva intervenció aquest dimecres al matí al Parlament, tal com es pot veure en aquest vídeo.