Tona, Roda de Ter i Sant Hipòlit de Voltregà creen la marca Teatrets d'Osona

La iniciativa vol impulsar les programacions del Teatre Eliseu, la Sala Petita i la Sala Canal, creant sinèrgies i complementant la cartellera dels grans equipaments culturals de la comarca

Redacció Osona.com
21 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:53h
El Teatre Eliseu de Roda de Ter, en obres, abans d'inaugurar-se
El Teatre Eliseu de Roda de Ter, en obres, abans d'inaugurar-se | Joan Parera

El Teatre Eliseu de Roda de Ter, en obres, abans d'inaugurar-se. Foto: Joan Parera


Els Ajuntaments de Tona, Roda de Ter i Sant Hipòlit de Voltregà han impulsat un projecte conjunt per promocionar la programació cultural dels teatres municipals de les tres poblacions, creant sinèrgies entre ells i complementant així les cartelleres dels grans teatres de la comarca, com l’Atlàntida de Vic o el Cirvianum de Torelló. La iniciativa pretén sumar esforços i crear una oferta cultural més potent en aquests tres municipis, donant-hi més visibilitat. La proposta abasta les activitats a tres equipaments: Teatre Eliseu de Roda de Ter, la Sala Petita de Sant Hipòlit i la Sala Canal de Tona, amb una aforament que no supera les 400 butaques cadascun.

Sota la marca Teatrets d'Osona, els consistoris han elaborat una imatge identificativa conjunta. Segons els ajuntaments, la iniciativa ve a cobrir un buit en dos àmbits: l’oferta de programacions familiars i d’adults de mig i petit format i, per altra banda, la distribució territorial.

La presentació de la iniciativa es va fer aquest dimarts, 19 de gener, a Sant Hipòlit de Voltregà. Hi van assistir les tres regidores de Cultura dels tres ajuntaments: Maria Colom, Lourdes Boneu i Francesca Costa.

La regidora de Cultura de Tona, Lourdes Boneu, va explicar que el projecte pretén oferir una programació "professional i de qualitat" perquè, segons ella, tot i que es tracta de sales petites "també poden acollir grans espectacles". Segons la regidora, s'elaborarà una programació variada que inclou totes les arts escèniques, amb criteris de proximitat i qualitat.

Teatrets d’Osona ha creat un web on ja es pot consultar aquesta programació i es poden comprar les entrades. Les primeres propostes són les següents: “Raspall”, teatre infantil, el 24 de gener a Roda de Ter; rumba catalana amb Sabor de Gràcia, el 31 de gener a Sant Hipòlit de Voltregà; i l’actuació del pallasso Marcel Gros, el 7 de febrer a Tona.

Teatrets d’Osona no és una iniciativa tancada, sinó que està oberta a l'adhesió d'altres petits teatres de la comarca que vulguin sumar-s'hi. A més, està previst que en un futur es puguin fer uns abonaments per accedir als tres teatres a un preu més econòmic.

El projecte ha estat ideat, dissenyat i gestionat pels serveis de Cultura dels municipis participants, tot i que es compta amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

Més informació i programació, des del web de Teatrets d'Osona

Benvinguda de Pep Poblet als Teatrets d’Osona