Vic promou la identificació de gats, gossos i fures amb xips

La campanya permet als propietaris estalviar-se un 50% del cost de la implantació

Redacció
21 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a les 11:54h

La roda de premsa de presentació va comptar amb Susagna Roura, Cristina Molas, Marta Pla, Sussana Poveda i Judit Fernández. Foto: Ajuntament de Vic

Aquest mes de gener comença a Vic la campanya que s'allargarà tot l'any amb l'objectiu de promoure la identificació amb microxips de gossos, gats i fures. Es tracta d'una iniciativa impulsada des de l'Ajuntament que busca donar facilitats als propietaris, per tal de poder complir la legislació vigent de la Generalitat de Catalunya, que estipula que els propietaris han de mantenir als animals en bones condicions de seguretat i higiene.

La iniciativa suposa un estalvi del 50% del preu en la implantació del microxip, que implica al propietari assumir un cost total de 27,5 euros. La campanya inclou un treball en xarxa entre l'administració pública i centres veterinaris i està pressupostada amb un cost de 5.000 euros.

Com fer-ho? El procediment a seguir és primer dirigir-se a qualsevol dels centres veterinaris de Vic: Veterinari a domicili, Argos Clínica Veterinària de Vic, Assistència Veterinària Vic, Clínica Albet, Clínica Veterinària d'Osona, Mister Guau Veterinaris i VetsVic, i aquí omplir la sol·licitud de cens municipal de gossos, gats i fures i, finalment, posar el xip a l'animal que compta amb un descompte del 50% del cost que assumeix l'Ajuntament de Vic i que finança el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, i en el cas dels gossos, els propietaris també gaudeixen d'una bonificació d'un 50% del cost de la taxa del cens caní, durant el primer any. En el cas de les persones que acullen gossos abandonats de la protectora, aquestes estan exemptes del pagament la taxa del cens caní el primer any.

Durant els darrers anys l'Ajuntament de Vic, i a través de Guàrdia Urbana, han hagut d'actuar amb una mitjana de 100 animals abandonats, i tot i que es detecta una tendència a la baixa d'aquesta xifra, encara existeix part de la població que desconeix que és necessari i obligatori tenir els animals de companyia identificats amb microxip. El fet de tenir un animal amb el seu xip corresponent permet la Guàrdia Urbana poder trobar el seu propietari amb facilitat, a banda que es redueixen les despeses que suposa haver-lo de portar a les dependències de la protectora d’animals. Enguany, l'Ajuntament de Vic té pressupostat prop de 50.000 euros anuals destinats a l'Associació de Defensa dels Animals d’Osona.
 

Imatge de la campanya dels microxips Foto: Ajuntament de Vic. 

Arxivat a