Una moció de CDC a Sant Hipòlit insta a no pagar el sou a funcionaris no independentistes

Rebombori per un text que no va arribar al ple

Redacció Osona.com
20 de gener del 2016
Actualitzat el 21 de gener a les 10:53h
El diari El País publica avui un article que ha aixecat un gran rebombori i del qual se n’ha fet ressò fins i tot el líder del PSC, Miquel Iceta, en la seva intervenció aquest matí al Parlament. La notícia explica que el grup de Convergència Democràtica (CDC) a l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà va presentar una moció en la qual reclamava que no s’abonés el sou a cap funcionari o treballador públic adscrit al consistori “que es manifesti públicament i políticament en contra del procés d’independència de Catalunya”, segons el diari. També es feia referència al sou que presumiblement s’estava pagant a Marta Moreta, com a tècnica de l’Ajuntament, quan ja està cobrant com a diputada del PSC.

La moció es va presentar el 31 de gener i CDC la va retirar al cap d’uns dies, abans que entrés al ple. El portaveu de CDC a Sant Hipòlit de Voltregà, Joan Turró, ha declarat a Osona.com que a hores d'ara no hi ha cap moció, que mai ha arribat al ple i que no s’arribarà a debatre mai en els termes que es van redactar en un principi, “que no s’entenien”. En tot cas, potser se’n farà una nova versió de cara a properes sessions municipals, apunta Turró.

Turró, en declaracions posteriors a una ràdio nacional, ha reconegut que havia estat una "estupidesa", ha demanat disculpes i ha lamentat que els que són contraris al procés sobiranista fessin servir la moció per, precisament, atacar aquest procés sobiranista.