La IGP Llonganissa de Vic augmenta la producció un 75% en un any

Les vuit empreses han comercialitzat 685.000 unitats el 2015, una xifra que s'incrementa per tercer any consecutiu | El Regne Unit, el principal consumidor del producte a l'exterior

Una peça de llonganissa de Vic
Una peça de llonganissa de Vic | IGP Llonganissa de Vic
Redacció Osona.com
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:38h

El Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic ha fet públiques les dades corresponents al consum d’etiquetes de la IGP durant el 2015, amb 685.619 unitats comercialitzades. La xifra suposa un increment del 75% en relació a l’exercici anterior (391.703 unitats). Aquest és el tercer any consecutiu que es registra un creixement de la producció.

Del total del producte comercialitzat per les vuit empreses de la IGP, destaca l’augment del 124% del producte destinat al lliure servei, que són les peces unitàries de 200 grams aproximadament, i el creixement del 49% del format llescat. El producte que es ven al tall es manté gairebé invariable.

El secretari del Consell Regulador, Josep Collado, ha valorat molt positivament aquestes dades: “Aquest important increment, que ha passat de les 200.000 etiquetes comercialitzades el 2013 a les gairebé 700.000 el 2015, evidencia l’alt grau d’acceptació per part del consumidor i coincideix amb l’adaptació dels formats de la llonganissa de Vic al model de lliure servei de la moderna distribució, així com també a un reforç de la qualitat del producte, incorporant les anàlisis sensorials a les analítiques i auditories que ja realitza el Consell Regulador per garantir la seva màxima qualitat.

Pel que fa al comerç exterior, ja s’exporta el 13% de les peces. Els principals mercats pertanyen a la Unió Europea: el Regne Unit és el principal productor, amb el 51%; seguit d’Alemanya, amb el 29,5%; i França, amb el 15,7%.

La llonganissa de Vic s'elabora amb carns magres de porc seleccionades, sal i pebre negre, en empreses que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la composen les següents firmes: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.
 

Llonganisses de Fussimanya. Foto: Adrià Costa

Arxivat a