La figura d'Isaac Peraire agafa força a l'executiva nacional d'ERC

L’alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès, escollit vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització en el consell nacional del partit

Redacció Osona.com
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 17:34h
Isaac Peraire, en la presentació de la seva candidatura a les municipals a Prats, amb Marta Rovira.
Isaac Peraire, en la presentació de la seva candidatura a les municipals a Prats, amb Marta Rovira. | J. Parera

Isaac Peraire, en la presentació de la seva candidatura a les municipals a Prats, amb Marta Rovira. Foto: Joan Parera


Isaac Peraire, alcalde de Prats del Lluçanès, president del Consorci del Lluçanès i, fins ara, secretari d'Organització d'ERC, ha estat escollit vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització d'ERC, en el consell nacional del partit celebrat el passat dissabte, 16 de gener. Els principals canvis en l’executiva d’ERC s’han produït en la segona línia, els quals segons Peraire, “s’adapten al nou context i reforcen el partit”. Peraire és col·laborador habitual de la secció d’Opinió d’Osona.com.

Pel que fa a la primera línia política de l’executiva republicana, es manté sense canvis: Oriol Junqueras, president; l’osonenca Marta Rovira continua com a secretària general; Anna Sinó, adjunta a la Presidència per a les Relacions Institucionsls; i Lluís Salvadó, secretari general adjunt.

L'executiva d'ERC a Osona, d'on Isaac Peraire n'és membre, ha felicitat Peraire pel seu nomenament dins l'executiva d'ERC i li ha desitjat “molta sort i encerts, amb l'orgull que representats de la comarca ocupin càrrecs d'alta responsabilitat dins la direcció del partit”.

Qui és Isaac Peraire?

Nascut a Prats de Lluçanès el 26 de febrer del 1985. Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Autor del llibre VIDA POLÍTICA. Prats de Lluçanès 1979-2002 i coautor de Vicenç i Àgata, 25 anys voltant. Va ocupar el número 10 de la llista guanyadora d’ERC a les eleccions municipals del 2003 a Prats de Lluçanès. A les eleccions municipals del 2007, va anar el número quatre de la llista, entrant a ser regidor a l’oposició. El maig del 2010 va ser proclamat candidat a l’alcaldia de Prats de Lluçanès, encapçalant la candidatura d’Esquerra a les eleccions municipals del 2011, que va guanyar CiU. Durant aquesta legislatura, 2011-2015, va ser portaveu del grup municipal d’Esquerra a l'oposició. Va tornar a ser candidat a l’alcaldia a les eleccions del 24 de maig del 2015 i les va guanyar, sent proclamat alcalde de Prats de Lluçanès el 13 de juny del 2015. L’octubre del 2015 va ser escollit president del Consorci del Lluçanès.

Peraire ha estat vinculat a la  política des de molt jove: va ser portaveu regional de les JERC Osona-Ripollès-Lluçanès des del novembre del 2005 fins al setembre del 2009, portaveu de les JERC – Catalunya Central des de l’octubre del 2009 fins a l’octubre del 2010, i membre de la direcció nacional i del consell nacional de les JERC fins al febrer del 2013. Va ser elegit secretari nacional de Política Institucional de les JERC el març del 2011, secretaria que va compartir amb la responsabilitat de secretari nacional d’Organització de les JERC del febrer del 2012 al febrer del 2013.

També va ser candidat de les JERC a les eleccions al Congrés dels Diputats del novembre del 2011. I va ocupar el número 26 de la candidatura d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya el novembre del 2012.

Militant d’ERC des de febrer del 2004, ha estat membre del consell nacional i l’executiva nacional del partit. Va ser escollit el març del 2013 secretari nacional d’Estratègia i Anàlisi Electoral, responsabilitat que va ostentar fins al setembre del 2014, quan va ser elegit Secretari d’Organització. Càrrec que ha deixat ara per una vicesecretaria general.

De ben petit i durant tota l’etapa educativa ajudava treballant al negoci familiar agrari (al Soler de n’Hug) o a la carnisseria de la seva mare (El Taulell). Va treballar diversos estius i caps de setmana a la construcció, de manobre, i va passar també una època de quatre anys de tècnic al Servei de Joves de l’Ajuntament de Vic.

Peraire és membre de la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès, col·laborador de la plataforma El Lluçanès és comarca i vinculat a diferents associacions. Durant més de sis anys va ser redactor d’esports de la revista comarcal la rella.
 

Isaac Peraire. Foto: Adrià Costa