Quatre osonencs se situen entre els deu primers d'un duríssim Dakar

Nani Roma i Gerard Farrés, els millors pilots catalans en cotxes i motos | Xavier Colomer i Marc Torres, copilots de Pep Vila, aconsegueixen la 10a posició en camions

Nani Roma, a l'última etapa del Dakar
Nani Roma, a l'última etapa del Dakar | KH-7
Redacció Osona.com
17 de gener del 2016
Actualitzat el 18 de gener a les 7:19h

Nani Roma ha estat el millor pilot català en totes les categories del ral·li Dakar, que va finalitzar aquest dissabte i que es recordarà com un dels més durs dels últims anys. El de Folgueroles, en la seva 20a participació a la prova, ha quedat en sisè lloc en la classificació final general de cotxes, després de protagonitzar una espectacular remuntada. Si no hagués estat pels tres quarts d’hora que va perdre al fang el segon dia, Roma hauria acabat tercer, en posicions de podi, a menys d’una hora del vencendor d’enguany, el francès Stéphane Peterhansel. “Hem après d’aquest Dakar i ja penso en tornar l’any que ve per ser millors”, declarava el pilot en finalitzar la darrera etapa.

Encara en cotxes, Xevi Pons també ha signat una més que notable 29a posició en el seu debut al Dakar. El de Manlleu va tenir un bon inici però uns problemes mecànics en una de les etapes el van apartar de la lluita per les primeres posicions.

Grande Gerard Farrés un ejemplo de persona y gran piloto!!!! Te lo mereces todo amigo!!!!

Posted by A.LMotor on sábado, 16 de enero de 2016
Declaracions de Gerard Farrés

Un altre osonenc, Gerard Farrés, ha estat el millor català en la categoria de motos, que ha guanyat l’australià Toby Price. El pilot d’Olost ha signat una cursa molt regular, sense errors i sempre entre els millors. Finalment, s’ha classificat en vuitè lloc.

Qui ho ha tingut més complicat ha estat Laia Sanz, que en els tres últims dies del Dakar ha hagut de pilotar amb febre per unes angines i un esquinç després d’una caiguda. Finalment, però, la pilot resident a Seva ha pogut acabar el seu sisè Dakar consecutiu en la 15a posició, una classificació que per a Sanz té un regust agredolç, com ella mateixa comenta: “Abans de començar hauria signat aquest resultat però després de com ha anat tot, crec que hauria pogut estar més endavant”. Sanz no ha pogut superar la novena posició de l’any passat, primer a causa d’una reclassificació de l’organització i, després, per uns problemes tècnics, a part dels físics.
 

Laia Sanz, després de finalitzar la darrera etapa. Foto: KH-7


Els altres dos pilots osonencs en la categoria de motos també han acabat el ral·li i han signat una meritòria posició: Marc Solà, 34è; i Rosa Romero, 67a.

Per últim, en la categoria de camions, Pep Vila, amb els osonencs Xavier Colomer i Marc Torres a bord de l'Iveco, ha estat molt regular i ha pogut entrar en els top 10. Finalment, l’equip s’ha classificat en una gran 10a posició.
 

Totes les etapes del Dakar 2016


Classificacions de l'última etapa

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


Classificacions generals del ral·li

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


El Dakar dels osonencs:

Laia Sanz

Nani Roma

Gerard Farrés

Xevi Pons

Marc Solà 

Rosa Romero

Xavier Colomé i Marc Torres
 

San Juan/Villa Carlos PazEnlace 599km Especial 267kmLarga jornada la de hoy, de entrada más de 400km para llegar a la...

Posted by Pep Vila Roca on sábado, 16 de enero de 2016
 

Terminamos el Dakar!!!Pos 30!!Agradecer a mis Patrocinadores al Equipo y muy buen trabajo de Ricardo!!Tuvimos dias muy dificiles y un inicio super bueno...Gracias a todos!!

Posted by XEVI PONS Official page on sábado, 16 de enero de 2016
Arxivat a