Montse Barniol serà directora general de la conselleria d'Agricultura

L'alcaldessa d'Alpens gestionarà l'àmbit forestal i de la caça | Ramon Sentmartí, de Malla, apunta com a nou conseller delegat de Prodeca, una empresa pública adscrita a la mateixa conselleria

Montse Barniol
Montse Barniol | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
16 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 17:03h

Montse Barniol. Foto: Adrià Costa


El nou Govern de Carles Puigdemont va prenent cos. El passat dijous, 14 de gener, juraven el càrrec els 13 consellers que lideraran les diverses àrees de l’executiu, entre els que hi havia un osonenc, Carles Mundó, titular de Justícia. El mateix dia a la tarda ja es van conèixer els 13 secretaris generals que acompanyaran els 13 consellers, en aquesta ocasió, sense cap osonenc.

La setmana que ve es faran els nomenaments dels càrrecs intermitjos de cada conselleria, o sigui, els directors generals, que estan just per sota de la secretaria general. Aquí sí que ja hi trobem algun altre representant de la comarca.

Montse Barniol, alcaldessa d’Alpens i col·laboradora habitual de la secció d’Opinió d’Osona.com, serà la nova directora general de Forest d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, una conselleria que controla ERC i que té com a titular Meritxell Serret. Forest és el departament que gestiona l’àmbit forestal i la caça.

Montse Barniol Carcasona (Vic, 1974) és llicenciada en Geografia i tècnica en empreses i activitats turístiques. Del 2000 al 2003, obté la beca al SIGTE de la Universitat de Girona, on es fa càrrec de la coordinació dels alumnes dels màsters internacionals UNIGIS i de la coordinació de l'assignatura "Territori virtual" del projecte Intercampus, que engloba diverses universitats catalanes. El 2003 coordina el projecte europeu Asialink, liderat per la universitat de Salzburg (Àustria) i que enllaça tres universitats d'Europa, amb dues de l'Índia i una de Sri Lanka. Des del juny de 2003 és l'alcaldessa d'Alpens i membre del Consorci del Lluçanès. En els últims anys també ha estat presidenta de la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya.

 

Ramon Sentmartí. Foto: Arxiu

La internacionalització agroalimentària, vista des de Malla

Per altra banda, segons ha pogut saber Osona.com, tot apunta que Ramon Sentmartí serà el nou conseller delegat de Promotora d'Exportacions Catalanes SA (Prodeca), una empresa pública adscrita al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que ofereix a la indústria agroalimentària de Catalunya serveis de suport al comerç exterior i la promoció dels productes catalans. El rang d’aquest càrrec és molt semblant al de director general.

Sentmartí, que també és col·laborador de la secció d’Opinió d’Osona.com, és sociòleg i màster a la London School of Economics. Va coordinar diferents projectes de recerca europeus des de la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser director tècnic del Consorci del Lluçanès i posteriorment cap del Programa de Comercialització Agroalimentària, dins la Direcció General de Comerç, des d'on va portar projectes com gastroteca.cat o la guia Compra a pagès. Actualment és tècnic del projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 i col·labora amb la Fundació Alícia així com en diferents organismes en projectes relacionats amb la promoció i comercialització dels productes agroalimentaris catalans.