Sant Tomàs rep un guardó per la integració dels serveis socials i sanitaris

Els premis de la Fundació Avedis Donabedian tenen un gran prestigi

Montse Codinachs. recollint el premi.
Montse Codinachs. recollint el premi. | Associació Sant Tomàs
Redacció Osona.com
15 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:26h

L'associació Sant Tomàs ha estat guardonada en la 27a edició dels premis de la Fundació Avedis Donabedian a l'excel·lència en qualitat en sanitat. L'acte es va celebrar aquest dimecres, 13 de gener, al Palau de la Música de Barcelona.

Sant Tomàs va ser guardonat en la categoria d'atenció social amb participació d’equips de salut pel projecte que s'ha portat a terme des del Centre Riudeperes, en el que també hi han col·laborat la xarxa sanitària de la comarca d'Osona: Consorci Hospitalari de Vic, Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga, Acut Osona, 061, Cat Salut Respon i finalment la Farmàcia de Calldetenes.

El jurat dels premis va valorar que el centre havia realitzat un procés de transformació de l’atenció, integrant els recursos sanitaris externs de l’atenció primària en l’equip interdisciplinar intern i promovent una política d’aliances que garanteix la continuïtat de la iniciativa. “Un exemple paradigmàtic de l’abordatge de l’atenció de persones amb necessitats complexes”, apunta.

També va remarcar l‘avançat grau de desenvolupament del projecte presentat, amb un diagnòstic complet de la situació, una tasca exhaustiva d’identificació i implicació dels grups d’interès que eren imprescindibles per a l’èxit del programa, una metodologia ben alineada amb els objectius que es volien aconseguir i una bona experiència de desplegament.

L’òrgan impulsor dels premis és la Fundació Avedis Donabedian, que forma part de l’Institut Universitari de qualitat assistencial i de seguretat Clínica que porta el mateix nom i que està adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva missió és actuar de punt de trobada entre el món universitari i acadèmic, els ciutadans, els professionals i els centres i administracions per fer-los interaccionar i ser un nexe de col·laboració i apropament entre ells per millorar la qualitat en l’atenció sanitària i social.

Els premis també consten d'altres guardons més en diverses categories: hospitals, atenció primària, salut mental i addiccions, atenció sociosanitària i a les persones amb dependència, societats científiques, integració assistencial i integració social.
 

Representants de Sant Tomàs i els metges del Centre Riudeperes amb el premi. Foto: Sant Tomàs

Arxivat a