Nani Roma ressuscita al desert del Dakar

El pilot de Folgueroles signa la seva millor jornada, mentre Laia Sanz perd totes les opcions de classificar-se entre els top 10 | Consulteu les classificacions dels vuit participants osonencs dins la notícia

Xevi Pons, a la novena etapa del ral·li
Xevi Pons, a la novena etapa del ral·li | Facebook
Redacció Osona.com
14 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:43h

Com més dur és el recorregut, millor li van les coses a Nani Roma (Mini), que aquest dimecres, 13 de gener, ha signat la seva millor jornada des que va arrancar el Dakar. El pilot de Folgueroles ha finalitzat la desena etapa, disputada sobre el perillós i àrid desert de Fiambalá, en quarta posició, a 14’33” del vencedor y nou líder Stéphane Peterhansel. A la general, Roma escala fins al setè lloc, encara amb opcions de fer podi.

“Estic molt content perquè hem superat una etapa realment difícil en la que ens ha passat de tot. Només començar, hem bolcat als dos quilòmetres i sort de l’anglès Harry Hunt, que ens ha ajudat a donar la volta al Mini per poder continuar en carrera", explicava l’osonenc en finalitzar l’etapa.

Xevi Pons, per la seva banda, continua el seu aprenentatge al ral·li. El manlleuenc ha finalitzat l’etapa en 35à posició i ara està 33è a la general.

L’altra cara de la moneda la trobem a la categoria de motos, on Laia Sanz ha patit el seu pitjor dia. La pilot resident a Seva ha tingut un problema amb el radiador, ha perdut més d’una hora i ha acabat l’etapa en 40a posició. El contratemps l’allunya dels top 10 (ja està a dues hores) i cau fins al 16è lloc de la general.

"Durant 100 quilòmetres he tingut que anar parant a posar aigua i no podia córrer. Ha estat molt dur perquè el desgast pels nervis era molt elevat. Sabia que estava perdent molt de temps”, es lamentava Sanz.

Gerard Farrés, en canvi, ha signat un altre resultat brillant, en desena posició a l’etapa i consolida la novena posició a la general. El pilot d’Olost és el millor català en motos.



Els altres dos participants osonencs en la categoria de motos, Marc Solà i Rosa Romero, han arribat a la meta en 39a i 64a posició respectivament.

Pel que fa a la categoria de camions, Pep Vila, amb els osonencs Xavier Colomer i Marc Torres a bord de l'Iveco, continua la seva progressió i guanya dos llocs a la general: ara ja és 11è, després de classificar-se en la mateixa posició a l’etapa.
 

Totes les etapes del Dakar 2016


Classificacions de l'etapa

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


Classificacions generals del ral·li

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


El Dakar dels osonencs:

Laia Sanz

Nani Roma

Gerard Farrés

Xevi Pons

Marc Solà 

Rosa Romero

Xavier Colomé i Marc Torres
 

Pep Vila en la novena etapa del ral·li Dakar 2016. Foto: Facebook de Pep Vila Roca.

Arxivat a