Laia Sanz, Gerard Farrés i Nani Roma escalen posicions a les dunes del Dakar

El pilot d'Olost se situa 8è a la general de motos | Consulteu les classificacions dels vuit participants osonencs dins la notícia

Gerard Farrés, a la setena etapa del Dakar
Gerard Farrés, a la setena etapa del Dakar | Facebook
Redacció Osona.com
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:19h

Comença la recta final del Ral·li Dakar 2016. Després de reposar forces en la jornada de descans el diumenge, la vuitena etapa va arrencar dilluns a la ciutat argentina de Salta i va finalitzar a Belén, amb un recorregut molt més exigent, a causa de les dunes i la calor. A falta d'una setmana per finalitzar el Dakar, a l'equador de la prova, resten 112 motos, 36 quads, 90 cotxes i 51 camions.

Laia Sanz va finalitzar la vuitena etapa en la 18a posició a 24 minuts i 42 segons del seu company Toby Pric. Aquest resultat li ha permès col·locar-se en la 14a plaça en la classificació general. Per la pilot resident de Seva no ha estat una jornada fàcil ni propicia. Esperava trobar-se amb una etapa de navegació complicada on poder destacar més, però pel contrari el tram li ha semblat assequible. La pilot de KTM no va poder retallar gaire temps al dècim classificat, que és el seu principal objectiu: "M'ha costat agafar el ritme de carrera avui. No és que haguí estat un mal dia, però tampoc ha sigut del tot bo, no tenia feeling i he anat menys ràpida que els altres dies. Segueixo esperant el meu moment i espero que arribi aviat".

Laia Sanz al Rally Dakar 2016, vuitena etapa. Foto: KH-7. Laia Sanz.

Gerard Farrés ha estat el millor pilot català i sembla que les exigències del desert li han afavorit. El pilot d'Olost va arribar en la 7a posició de l'etapa i s'ha col·locat 8è en la classificació general, entre els 10 primers.

Per la seva banda, Marc Solà va completar la vuitena etapa en 36a posició i es manté 35è en la classificació general del Dakar, a falta de cinc etapes del final.

La pilot de Himoinsa Rosa Romero es manté constant i va arribar a Belén en 84a plaça i ha escalat posicions en la classificació general, on es col·loca en la 75a posició.

Pel que fa a la categoria de cotxes, Nani Roma va començar la part final del ral·li amb força. El pilot de Folgueroles es va desenvolupar bé entre les dunes del desert i va arribar a Belén en 6a posició, la qual cosa l'ha permès pujar fins al 10è lloc a la general. Ho explicava així: "Hem començat bé l'especial. Tot i que no acabava de trobar-me gaire còmode, estàvem marcant molt bons temps i la jornada pintava força bé. Però tot just al principi de la segona part cronometrada se'ns va bloquejar el diferencial central del Mini i, més endavant, hem tingut problemes amb els pneumàtics. És una llàstima perquè ens ha fet disminuir el ritme". Això va fer que Roma perdés 10 minuts i 11 segons respecte al guanyador, Nasser Al-Attiyah, també pilot de Mini.

Després dels problemes amb el radiador en l'etapa anterior, Xevi Pons va arribar 30è en la vuitena etapa i ha baixat posicions en la general on ara es troba en la 48a posició.

Per últim, el camió Iveco de Pep Vila va fer una bona carrera i va arribar en 11a posició a Belén, amb la qual cosa ja s'ha situat entre els 10 primers en la classificació general.