Pep Andreu, alcalde de Montblanc, president provisional de l'AMI

El president definitiu no serà nomenat fins al proper 15 d'abril

Josep Maria Vila d'Abadal i Pep Andreu, diumenge
Josep Maria Vila d'Abadal i Pep Andreu, diumenge | J.M. Gutiérrez
Joan López
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 8:47h

Josep Maria Vila d'Abadal i Pep Andreu, aquest diumenge. Foto: José Manuel Gutiérrez


L'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, assumeix de manera provisional la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Andreu, que fins ara n'ha estat el vicepresident, liderarà oficialment l'entitat independentista després que l'actual president i alcalde de Girona hagi renunciat a l'alcaldia l'endemà de ser investit president de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde de Montblanc ha explicat que està previst que el dijous 25 de febrer se celebri una reunió de l'AMI a Cardona on es ratificaria la seva presidència provisional. Caldrà esperar fins al 15 d'abril per conèixer el nou president de l'AMI, que haurà de ser escollit per l'assemblea de l'entitat que es reuniria prop de Barcelona, en una localitat encara per concretar.

Andreu, en una entrevista a Ràdio Montblanc, ha esquivat aclarir si es veu com a president de l'entitat independentista perquè "encara és aviat per parlar d'això, ara la política catalana té qüestions més prioritàries sobre la taula". El batlle montblanquí recordava que, en qualsevol cas, "la decisió es prendrà col·lectivament" i apuntava que el nou president "tindrà un llistó molt alt perquè Puigdemont i Vila d'Abadal han fet molt bona feina".

Des del seu entorn, segons ha pogut saber NacióDigital, es dóna per fet que acceptarà el càrrec si se li acaba proposant oficialment. Representaria una continuïtat respecte els anteriors presidents, Josep Maria Vila d'Abadal i el mateix Puigdemont, amb qui han treballat conjuntament els darrers anys. La qüestió ja va ser motiu de conversa aquest diumenge al Parlament on van coincidir alcaldes que són diputats i altres convidats per a l'ocasió.