Vic contracta 50 persones en un pla laboral que prioritza els joves

El projecte, finançat pel SOC, puja 762.000 euros

Redacció
11 de gener del 2016
Actualitzat el 14 de gener a les 16:25h

Els joves que participen al projecte "Treball" als barris sud i centre de Vic. Foto: Aj. Vic.


"Treball" als barris sud i centre de Vic és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Vic i és finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). La iniciativa complementa les actuacions que es porten a terme en el marc dels plans de barris en relació als àmbits de la promoció econòmica i la formació i la inserció ocupacional.

Enguany és el novè any que l'Ajuntament de Vic s'acull a aquesta convocatòria, on es prioritzen els joves. L'import total subvencionat pel SOC per dur terme aquests projectes als barris sud i centre és de 762.071,30 euros.

El projecte s'estructura al voltant de quatre programes: dos dispositius d'inserció laboral, una casa d'oficis i plans d'ocupació. En total, dins daquests programes, en formen part 50 persones, algunes que ja han estat contractades i d'altres que es contractaran al llarg d'aquest any. De les 50 persones, 43 són contractades per un any i la resta per sis mesos.

Dins del dispositiu d'inserció laboral, sis persones són contractades durant un any per treballar, juntament amb el Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Vic, per atendre i orientar a les persones que busquen feina. Aquest dispositiu s'ubica a l'Oficina Municipal del Remei.

En el dispositiu d'inserció laboral Viajove, dos educadors socials treballaran per a l'orientació sociolaboral dels joves.

"La casa d'oficis" és un curs que té un any de durada i combina la formació teòrica i pràctiques laborals. Enguany es faran tres especialitats: cuina, animació sociocultural i noves tecnologies. A cada mòdul hi participaran 10 alumnes i cada grup tindrà un monitor de referència. Aquest mòdul està destinat als menors de 25 anys.

Els plans d'ocupació contractaran dos dinamitzadors comunitaris, dos comercials i altres dos  agents cívics, que treballaran al territori dels dos plans de barris.
 
Arxivat a