Nani Roma, Gerard Farrés i Xevi Pons escalen posicions al Dakar

El pilot d'Olost se situa entre els 10 primers a la general de motos | Consulteu les classificacions dels vuit participants osonencs dins la notícia

Nani Roma, en la sisena etapa
Nani Roma, en la sisena etapa | KH-7
Redacció Osona.com
09 de gener del 2016
Actualitzat a les 8:20h

Nani Roma ha signat la seva millor classificació parcial al Ral·li Dakar 2016, amb un sisè lloc a la sisena etapa, la més llarga de l’edició d’enguany, amb sortida i arribada a Uyuni i 542 quilòmetres cronometrats. El resultat permet al de Folgueroles pujar fins a la 13a posició de la general, encara però a 1 hora i 14 minuts del nou líder, el francès Stéphane Peterhansel.

L’etapa presentava molts perills, ja que transcorria per pistes bolivianes, amb moltes pedres i trams entre 3.500 i 4.200 metres d’altura. “He passat una mala nit, he dormit malament però m’he recuperat bé i al final hem fet una molt bona etapa”, declarava Roma en creuar la meta.

També ha estat una gran etapa per a Xevi Pons, que ha creuat l’arribada en 24è posició, la qual cosa li permet saltar fins al 33è lloc de la general. El de Manlleu es mostrava satisfet de la jornada: “Cada dia estic aprenent més coses. Avui ha tocat tenir molta paciència darrere la pols dels rivals”.

Pel que fa a les motos, Gerard Farrés s’ha classificat en 13à posició a l'etapa. El pilot d'Olost entra així en els top 10 a la general, amb un meritori novè lloc.

Laia Sanz també està complint els seus objectius. Després de sis dies de carrera, es troba en 16a posició a la general, a 39 minuts i 29 segons del líder, Paulo Gonçalves, i a només 2 segons del 15è classificat, el seu objectiu principal. En la sisena etapa ha finalitzat en 15è lloc, després de rodar molta estona en novena posició. “He tingut que córrer 300 quilòmetres ficada a la pols dels pilots que tenia al davant i m’ha costat avançar-els”, es lamentava. “Era una especial llarga i amb molts perills”, afegia.

 

Marc Solà, al Dakar 2016. Foto: Facebook

Marc Solà  continua signant una cursa molt estable i avança quatre posicions a la general, ara ja és 37è, després de marcar el 38è millor temps a l’etapa d’aquest divendres.  Rosa Romero, per la seva banda, puja fins a la 81a posició de la general.

El camió Iveco de Pep Vila, amb Xevi Colomé i Marc Torres, ha finalitzat l’etapa en 15à posició i ha perdut un parell de llocs a la general. Ara, l’equip és 12è.
 

Totes les etapes del Dakar 2016


Classificacions de l'etapa

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


Classificacions generals del ral·li

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


El Dakar dels osonencs:

Laia Sanz

Nani Roma

Gerard Farrés

Xevi Pons

Marc Solà 

Rosa Romero

Xavier Colomé i Marc Torres

Arxivat a