El Dakar arriba a Bolívia a 4.600 metres d'altura

Consulteu les classificacions dels vuit participants osonencs dins la notícia

Xevi Pons, en la cinquena etapa
Xevi Pons, en la cinquena etapa | Facebook
Anastàsia Klimkovich
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:09h

La cinquena etapa del Ral·li Dakar s'ha caracteritzat per ser una marató de gran exigència i a més a més, es disputa per primera vegada en la història a 4.600 metres d'altura. El tram de 642 quilòmetres s'ha completat entre San Salvador de Jujuy i Uyuni a la porta d'entrada de Bolívia.  

Laia Sanz ha mantingut un bon nivell i ritme en aquesta cinquena etapa, sempre entre els 20 primers. Cap a la segona part de l'etapa marató, i després de 327 quilòmetres amb alguns dels trams molt ràpids, la de Seva arribava en 20a posició a 12 minuts i 37 segons del primer classificat, el seu company d'equip, Toby Price. En la classificació general, Sanz, ocupa el 18a plaça, a 25 minuts i 43 segons del líder.

Per la seva banda, Nani Roma, ha superat la primera etapa de la marató amb bons resultats. El pilot de KH-7 s'ha vist afectat per l'altura i ha perdut molt de temps en els primers quilòmetres de l'especial, però finalment ha pogut arribar en 11a posició a 10 minuts i 33 segons del vencedor Sebastian Loeb de Peugeot. Roma segueix escalant posicions en la classificació general i es col·loca 16è, a 1 hora i 39 segons de Loeb. 

Gerard Farrés d'Olost ha arribat en la 13a posició de la cinquena etapa i es manté 12è en la classificació general. En finalitzar l'etapa a Uyuni a Bolivia i creuar la meta el pilot de l'equip d'Himoinsa no ha pogut contenir l'emoció per la calorosa rebuda dels aficionats que el saludaven. Farrés ha baixat de la moto per fotografiar-se i abraçar-se amb la gent. Així ho compartia Farrés amb el seus seguidors, al seu compte oficial de Twitter.
 Xevi Pons no ho ha tingut fàcil en aquesta cinquena etapa. A 4.800 metres d'altura els problemes electrònics han fet que se li escapessin 40 minuts fins que finalment els ha pogut solucionar. Tot i així Pons, es mostra confiat i més còmode en la competició. Ha arribat en la 46a posició i es manté 40è en la classificació general.

El pilot de Yamaha, Marc Solà ha finalitzat la cinquena etapa en la 32a posició. Fins ara es manté en la 41a plaça en la classificació general. Solà explica a través del seu compte de Facebook que ha estat un dia molt dur i positiu alhora.

La pilot amb el dorsal 93, Rosa Romero, ha pujat nou posicions i ha arribat en 86a plaça. L'osonenca ha escalat cinc posicions en la classificació general, i ara ocupa la 90a posició.

Per la seva banda, els assistents de Pep Vila, Xevi Colomé i Marc Torres, mantenen els bons resultats amb el seu camió Iveco. Han superat l'etapa marató de la cinquena etapa en 15a posició i es col·loquen entre els 10 primers en la classificació general.
 

Totes les etapes del Dakar 2016


Classificacions de l'etapa

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


Classificacions generals del ral·li

Classificació de cotxes

Classificació de motos

Classificació de camions


El Dakar dels osonencs:

Laia Sanz

Nani Roma

Gerard Farrés

Xevi Pons

Marc Solà 

Rosa Romero

Xavier Colomé i Marc Torres

 

El pilot Pep Vila, amb Xavier Colomé i Marc Torres, en la 5a etapa del Dakar 2016. Foto: Marc Ramonet.

Arxivat a