La CUP Montesquiu considera «un greu error» no investir Mas

La secció local fa autocrítica i creu que la formació no ha estat “a l’alçada de les circumstàncies” | També fa una crida a Junts pel Sí perquè faciliti la investidura d’un altre candidat | Les seccions locals de Vic i Manlleu "respecten" la decisió de l'assemblea

Redacció Osona.com
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:14h
APM-CUP Montesquiu, en un comunicat publicat al seu web, ha lamentat la decisió de la formació de no investir Artur Mas, que considera “un greu error” que ens pot “tornar a un estadi autonòmic” i que pot tenir unes greus “conseqüències internes” que des dels òrgans nacionals “s’han ignorat”. Segons la secció local, entre la disjuntiva d’assumir el candidat de Junts pel Sí o forçar noves eleccions s’ha optat per “la que menys problemes genera a les classes dominants i més satisfacció provoca als contraris de l’actual procés de ruptura i emancipació nacional”.

La decisió, per a la CUP de Montesquiu, denota que “no s’ha sabut o pogut estar a l’alçada de les circumstàncies que el moment històric comportava i no s’han volgut assumir unes contradiccions que han suposat el pitjor dels escenaris possibles: la més que probable convocatòria de noves eleccions al març i l’enterrament del mandat democràtic sorgit del 27-S i la Declaració del 9-N”. I afegeix, d’una manera contundent: “Hem estat tres mesos en un joc d’irresponsabilitats compartides per tots els actors polítics, i ens dol que la nostra organització hagi pres la decisió de contestar la irresponsabilitat dels altres, amb la pròpia”.

Per tot plegat, APM-CUP Montesquiu se sotmetrà a un breu període de reflexió i debat intern per “encaixar de la millor manera possible l’actual decisió i que no ha tingut en compte a la majoria de militants del que és estrictament la CUP”.

La CUP Montequiu també fa una crida a Junts pel Sí, “vista la incapacitat de la CUP-CC per evitar noves eleccions”, i els emplaça a “posar fi al joc de les irresponsabilitats”, i faci tots els possibles per facilitar la investidura d’ un candidat alternatiu.

APM-CUP Montesquiu té tres dels set regidors del consistori a l’Ajuntament. Tot i això, està a l’oposició.

La CUP a Vic i a Manlleu

De moment, les altres seccions locals de la comarca no s’han definit públicament. La CUP Vic i Capgirem Vic es reuniran aquest dijous al vespre per valorar la situació. De moment, la secció local vigatana ja ha fet un tuit on apunta: "Expressem el nostre respecte total a la decisió de la CUP sobre la investidura i en reconeixem la seva plena legitimitat".

Pel que fa a la CUP Manlleu, no hi ha previst fer cap posicionament públic, segons ha pogut saber Osona.com. La secció local, en un tuit, ha dit que "per sobre de tot" respecta "les decisions preses col·lectivament i de forma assembleària".